Antibiotice Iași lansează de săptămâna viitoare producția de hidroxiclorochină

19 Apr 2020 | scris de A.A.
Antibiotice Iași lansează de săptămâna viitoare producția de hidroxiclorochină

Directorul Antibiotice Iaşi, Ioan Nani, a declarat, pentru Mediafax, preluat de Hotnews, că fabrica va putea produce în curând 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochină, medicament utilizat pentru tratarea pacienţilor infectați cu COVID-19.

„Substanţa activă soseşte mâine sau poimâine pe Otopeni, a plecat un avion în Elveţia şi din Elveţia soseşte pe Otopeni în 2 zile. După ce vine vom produce 3,5 milioane de comprimate pe care le vom avea într-un stoc de sigurană la noi în fabrică. Am discutat la Agenţia Medicamentului şi ne vom autoriza pe îndelete, o să facem şi studii clinice pe centrul nostru de studii, adică studiu de bioechivalenţă, şi vom avea produsul înregistrat cu APP în România şi în comunitatea europeană”, a declarat reprezentantul companiei.

De asemenea, în curând, pacienţii care au diabet nu vor mai avea probleme cu lipsa tratamentelor vitale.

„Ne-am hotărât să producem şi produsele pentru diabet, precum şi produsele pentru dezinfectarea mâinilor şi suprafeţelor, oricum este o perioadă grea, dar noi suntem optimişti. Antibiotice este o companie cu resurse umane şi tehnologice importante”, a mai spus Ioan Nani.

Medicamentul antiviral Remdesivir, produs de compania americană Gilead va putea fi produs de Terapia Cluj, după achiziţionarea patentului pentru acest medicament. Profesorul Aşexandru Rafila spune că acesta ar putea fi primul produs autorizat care tratează cauza bolii.

Primele rezultate ale unui studiu pe antiviralul Remdesivir arată că din 125 de pacienţi în stare gravă internaţi într-un spital din Chicago şi cărora medicii le-au administrat Remdesivir doar 2 au decedat, iar starea celorlalţi s-a îmbunătăţit rapid, menționează Hotnews.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră