Ce alimente ar lua un nutritionist pe o insula pustie?

27 Noi 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Ce alimente ar lua un nutritionist pe o insula pustie?

„Într-o emisiune radio, realizatoarea mi-a pus o întrebare neașteptată: "daca ai pleca pe o insula pustie, ce alimente ai lua cu tine?" Am răspuns fără ezitare: "brânză și pâine", atât. Chiar dacă ar trebui să mănânc o viață întreagă doar asta! De fapt nici nu sunt sigură că m-aș sătura, darămite să mă plictisesc. Și pentru că nu am ajuns la performanța și moderația francezilor ca să mănânc doar o bucățică de brânză (sub 30g!) la finalul mesei, și pentru că există sute de sortimente de brânzeturi care de care mai ne-dietetice, mai fermentate/maturate/mucegăite care mă ispitesc, am decis să mă declar ca având o sensibilitate la brâză, cum alții au la praf sau la polen: ei strănută sau le apar pete pe piele, eu mă umflu, adică mă îngraș.
Ca un om chibzuit și cu bun-simț ce încerc să fiu, comportamentul firesc în asemenea situație e să mă feresc cât pot de brânză. Nicicând nu a fost mai adevărată vorba aia cu "tot ce e bun în viață e ilegal, imoral sau îngrașă"... pentru că da, brânza îngrașă la fel de tare ca produsele de patiserie, ca mezelurile și, câteodată, ca un desert, deci nu e de mirare că trebuie să alegem între brânzeturi și prăjitură! Dacă și voi împărtășiți aceeași slăbiciune, nu pot să vă spun decât că e greu și să vă recunosc că am ajuns să zâmbesc mai des decât să mănânc brânză.
Așa că toată lumea în cor, de dragul siluetei voastre, învățați să spuneți cu gura până la urechi: "cheese"!!”, a  povestit Bilic din ineditul interviu de la Smart FM, pe pagina sa de Facebook.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră