Dispariţia albinelor ar putea provoca milioane de decese

20 Iul 2015
Dispariţia albinelor ar putea provoca milioane de decese
Dispariţia albinelor ar putea fi urmată de moartea a milioane de persoane, potrivit unui studiu publicat în revista The Lancet.

Albinele muncesc din greu pentru sănătatea omenirii prin polenizare. Dispariţia lor ar atrage după sine modificarea alimentaţiei şi creşterea cazurilor de boli cardiace, accidente vasculare cerebrale şi a unor tipuri de cancer. De asemenea, s-ar înregistra carenţe de micronutrienţi, în special de vitamina A şi de folaţi, vitali pentru femeile însărcinate.

Bilanţul e dramatic: 1,4 milioane de morţi, adică o creştere a mortalităţii mondiale cu 3%. “Aceste modificări alimentare ar putea duce la creşterea mortalităţii la nivel global cu 1,42 milioane anual, din cauza bolilor non-transmisibile şi a celor provocate de malnutriţie”, concluzionează dr. Samuel Myers de la Harvard T.H. Chan School of Public Health (SUA), principalul autor al studiului.

Carenţele de vitamina şi de folaţi provoacă tulburări de vedere până la orbire, malformaţii ale sistemului nervos. Dispariţia albinelor ar putea să provoace, de asemenea, printre altele reducerea producţiei mondiale de fructe cu 22,9%, de legume cu 16% .

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră