Piloţii de linie, periodic, examinaţi psihologic de experţi speciali

17 Iul 2015
Piloţii de linie, periodic, examinaţi psihologic de experţi speciali

Toţi piloţii de linie vor fi nevoiţi să facă examene psihologice, potrivit unui raport al experţilor în securitatea aeriană. Măsura vine după accidentul în care a fost implicat un Airbus, ce avut loc la Germanwings, în 24 martie anul acesta, în Alpii francezi.

Experţii, care şi-au înaintat concluziile Comisiei Europene, propun, de asemenea, ca vizitele medicale ale piloţilor să fie înregistrate într-o bază de date europene. Ei preconizează, printre alte recomandări, introducerea testelor inopinate de depistare a drogurilor şi alcoolului în cazul piloţilor şi un control mai atent al medicilor care au misiunea de a efectua examenele de rutină.

Comisarul european pentru transporturi, Violeta Bulc, a condamnat acest raport după catastrofa de la Germanwings, în care 150 persoane şi-au piedut viaţa din cauza copilotului. Anchetatorii au descoperit că Andreas Lubitz, copilotul, suferea de o depresie pe care o ascundea colegilor săi. „Noi nu ştim tot ce s-a petrecut în această tragedie. Dar ştim un număr de cauze şi ne-am dat seama că nu trebuie să aşteptăm concluziile definitive ale anchete pentru a lua măsuri”, a declarat pentru Reuters Patrick Ly, directorul general al Agenţiei Europene pentru Securitatea Aeriană (EASA).
 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră