A pierde în greutate treptat, câte 5%, reduce riscul de diabet şi boli de inimă

28 Iun 2016 | scris de Magda Marincovici
A pierde în greutate treptat, câte 5%, reduce riscul de diabet şi boli de inimă


Studiul a monitorizat mai multe grupe de persoane cu exces ponderal mare: unele care nu au reuşit să slăbească sau care au pierdut în greutate 5%, 10% sau 15% din totalul greutăţii corporale. Rezultatele colectate au indicat faptul că la persoanele care au reuşit să scadă în greutate cu 5%, insulina este mai bine absorbită de celule, ceea ce înseamnă un control mai bun al glicemiei, adică al nivelului zahărului din sânge, că masa de ţesut adipos (grăsime) totală a scăzut, ca de altfel grăsimile de la nivelul ficatului.

Efectul este şi mai important asupra insulinei (şi receptivitatea la nivelul muşchilor) atunci când se pierde îngreutate între 5% şi 10%. În schimb, comparativ cu efectele înregistrate la pierderea în greutate cu peste 5%, cu 10%, beneficiile asupra ficatului şi masa de ţesut adipos sunt neconcludente.

„De aceea, a continua să slăbeşti este un lucru bun, ştiind că nu toate organele răspund la fel, spun cercetătorii americani, citaţi de Le Generaliste, transmite site-ul 7sur7.be. Pentru aceasta sunt necesare o concentrare asupra acestui prag de 5% şi, apoi, o perioadă de stabilizare pentru a trece la o nouă pierdere în greutate cu 5% .

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră