Ochi cu sechele ireversbile de la tehnologia 3DS

15 Iun 2016 | scris de Magda Marincovici
Ochi cu sechele ireversbile de la tehnologia 3DS

Această tehnologie vizuală este folosită pentru efectele unice pe care le generează. Totuşi, mulţi utilizatori ai acestei tehnologii au afirmat că se simt obosiţi şi au probleme de vedere. Ei au declarat că au dureri de spate şi scăderea capacităţii de concentrare. 

Agenţia naţională pentru securitatea sanitară, alimentaţie, mediu şi muncă (ANSES) din Franţa spune clar: fără 3DS în cazul copiilor sub vârsta de 6 ani, deoarece ei încă nu au capacitatea de a-şi adapta ochii la acest tip de agesiune, ceea ce le poate provoca sechele grave descoperite mai târziu, în adolescenţă.

De asemenea, ANSES recomandă părinţilor să fie prudenţi şi în ceea ce priveşte copiii cu vârste sub 13 ani, deoarece la această categorie de copii, sistemul vizual este într-un proces de formare.   

Eviaţi oboseala ochilor 

Dacă, după vizionarea în tehnica  3DS, copilul prezintă simptome de obolseală vizuală (senzaţie de ochi uscat, dureri de cap, tulburări de vedere), el trebuie consultat de urgenţă de medicul oftalmolog. Aceste simptome sunt cauza unor sechele ireversibile la copil. Pentru reducerea riscului de oboseală vizuală, copilul nu va sta foarte aproape de ecran şi trebuie să folosească ochelarii sau lentilele. De altfel, aceste recomandări sunt valabile şi în cazul adulţilor. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră