Verificați noua politică a bagajelor la Ryanair și Wizzair! Reguli diferite în Italia

01 Noi 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Verificați noua politică a bagajelor la Ryanair și Wizzair! Reguli diferite în Italia

Companiile aeriene low-cost Wizz Air şi Ryanair au, începând cu data de 1 noiembrie, o nouă politică de bagaje. Aceasta vine cu schimbări pentru bagajele de mână transportate în cabină. În Italia, însă, măsura a fost suspendată.

De la 1 noiembrie, clienţii celor două companii vor avea voie să aducă la bordul aeronavei un singur bagaj mic, urmând să fie taxaţi pentru orice alt bagaj.

WIZZAIR

Clienţii Wizz Air vor putea aduce la bord, de la 1 noiembrie, un singur bagaj de mână gratuit, de 40x30x20 cm.

Numai pasagerii care au achiziţionat Wizz Priority pot lua în cabină şi o geantă tip troller (55x40x23 cm).

Wizz Priority este un serviciu care include un bagaj de mână gratuit (40x30x20 cm) şi un troller (55x40x23 cm) care poate fi transportat la bord, check-in prioritar şi îmbarcare prioritară, cu preţuri începând de la 5 euro.

Wizz Air a introdus şi un nou tip de bagaj de cală de 10 kilograme, cu preţuri ce încep de la 7 euro. 

RYANAIR

La Ryanair, dacă nu ai prioritate, vei putea transporta un bagaj de mână mic, gratuit, începând cu 1 noiembrie. Momentan poți transporta și un troller în mod gratuit.

Bagajul cel mare era înregistrat la poartă și apoi ajungea la cală. Din această cauză, au ajuns și până la 120 de bagaje gratuite la poartă, iar asta ducea la întârzieri pentru cele 25 de minute de returnare a aparatului de zbor, conform reprezentanților Ryanair.

Dacă ai prioritate la îmbarcare, vei putea în continuare să transporți două bagaje de mână gratuite, un bagaj cu roți de cel mult 10 kilograme și un bagaj mic.

Dacă nu ai prioritate dar vrei să transporți al doilea bagaj, poți cumpăra un bagaj înregistrat. Costă cel mult 8 euro la momentul rezervării. Acesta trebuie înregistrat la ghișeul de check-in de predare bagaje din aeroport.

Dacă ai bagaj înregistrat poți trece de la un bagaj de 20 kg / 25 de euro, la un bagaj mai ieftin de 10 kg / 8 euro.

Conform celor de la Ryanair, 60% dintre clienți nu vor fi afectați de schimbarea politicii pentru bagaje. 30% dintre pasageri deja folosesc îmbarcarea prioritară, iar 30% călătoresc deja doar cu un bagaj mic gratuit de mână.

SUSPENDAREA MĂSURII ÎN ITALIA

Autoritatea Antitrust din Italia, care se ocupă cu reglementarea în domeniul concurenței pe piață și garantarea bunăstării consumatorului, a suspendat noua politică a bagajelor la Wizz Air şi Ryanair, anunță Reuters.

Măsura suspendării provizorii a noii politici a bagajelor de mână la Ryanair şi Wizz Air, care ar fi urmat să intre în vigoare astăzi, 1 noiembrie 2018, a fost anunţată cu o zi înainte.

Cele două companii trebuie să notifice Autoritatea, în termen de 5 zile, asupra măsurilor luate în conformitate cu decizia.

Solicitarea unei taxe pentru un element esențial al contractului de transport aerian, cum ar fi bagajele de mână, oferă o perspectivă falsă asupra prețului real al biletului și împiedică compararea cu tarifele celorlalte companii, înșelând consumatorul, potrivit Autorităţii Antitrust din Italia.

Prin urmare, Ryanair și Wizz Air vor trebui să suspende temporar toate activitățile care vizează solicitarea unei taxe suplimentare – în raport cu tariful standard – pentru transportul “bagajelor de mână mari”.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră