Columna lui Traian, iluminată în culorile drapelului României (VIDEO)

14 Oct 2018
Columna lui Traian, iluminată în culorile drapelului României (VIDEO) Galerie foto (6)

Preşedintele Klaus Iohannis participă, duminică seară, la Roma, la iluminarea Columnei lui Traian în culorile Drapelului României, alături de sute de cetăţeni români.

Evenimentul are loc în cadrul vizitei de stat pe care Iohannis o efectuează în perioada 14 - 17 octombrie în Republica Italiană. Şeful statului este însoţit la eveniment de soţia lui, Carmen Iohannis. Cu această ocazie, Klaus Iohannis a subliniat că acest moment simbolic are o încărcătură deosebită pentru relația dintre cele două state.

Prima zi din cadrul vizitei în Italia a inclus o vizită la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și o întrevedere cu reprezentanții cultelor religioase ortodox, greco-catolic şi romano-catolic. Cu acest prilej, preşedintele l-a felicitat pe Preasfințitul Părinte Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei pentru activitatea desfãșurată. 

Întrevederea lui Klaus Iohannis cu reprezentanții cultelor, ca prim moment al vizitei de stat în Republica Italiană, reprezintă un semnal pe care președintele României a vrut să îl transmită în sensul apropierii față de comunitatea de români din Italia, cea mai numeroasă din afara granițelor României, o comunitate apropiată atât de biserică și de reprezentanții săi, cât și de țară.

Președintele a transmis, totodată, aprecieri pentru contribuția cultelor religioase la activitățile filantropice și de sprijin social ale asociațiilor și fundaţiilor religioase desfășurate atât în România, cât și în sprijinul românilor din Italia care sunt în situații dificile, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale

Președintele Klaus Iohannis a încurajat continuarea dialogului inter-religios dintre toate comunitățile religioase românești din Italia, care reprezintă un model de bune-practici și pentru celelalte comunități de români din afara granițelor țării, aspect important pentru păstrarea unității poporului român, mai ales în contextul celebrării în acest an a Centenarului României Moderne. 

Iohannis a dăruit reprezentanților cultelor participante la întâlnire trei drapele oficiale ale României, ca simbol al atașamentului față de țară.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră