Greve la companii aeriene în Croația și Belgia. Atenționare de la Ministerul Afacerilor Externe

08 Aug 2018
Greve la companii aeriene în Croația și Belgia. Atenționare de la Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să tranziteze sau să călătorească în Croaţia și Belgia că au loc greve la compania aeriană croată şi la compania aeriană Ryanair, în Regatul Belgiei.

Potrivit unei atenţionări de călătorie emise marţi de MAE, Sindicatul piloţilor Companiei Croaţia Airlines (HSPP) şi Sindicatul personalului de deservire şi auxiliar al Croaţia Airlines (OCRA) au decis să intre în grevă pe o durată nelimitată, începând de miercuri, 8 august, ora locală 06,00, respectiv 07,00 ora României.

Pe perioada grevei, vor fi afectate 70% dintre zborurile Companiei Croaţia Airlines, respectiv peste 5.000 de pasageri zilnic.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care urmează să călătorească cu aeronave ale Companiei Croaţia Airlines, să solicite informaţii privind zborurile respective la agenţiile Companiei Croaţia Airlines şi să îşi organizeze corespunzător călătoriile.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +3851467660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +3859841341.

În Regatul Belgiei, la data de 10 august va avea loc o grevă a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair. Astfel, va fi afectat programul de zbor al curselor aeriene Ryanair din aeroporturile belgiene.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Belgiei: +3223475338, +3223450040 si +3223441658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Bruxelles: +3223440854.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră