UPDATE. Grevă la Ryanair. Atenţionare de călătorie de la MAE român

23 Iul 2018 | scris de Marina Constantinoiu
UPDATE. Grevă la Ryanair. Atenţionare de călătorie de la MAE român

Sfârşitul lunii iulie, când vacanţele sunt în toi, aduce veşti proaste de la operatorul aerian low-cost Ryanair. Personalul de la bord care lucrează pentru compania aeriană în Belgia, Italia, Spania şi Portugalia, este chemat la grevă la sfârşitul lunii iulie pentru a protesta faţă de practicile companiei, au anunţat cinci sindicate, citate de ouest-france.fr.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că, în conformitate cu informaţiile publicate de compania aeriană Ryanair, în 25 şi 26 iulie ar urma să aibă loc o grevă a personalului aviatic, care ar putea afecta unele zboruri dinspre şi către Italia, precum şi programul de zbor al curselor din aeroporturile belgiene Bruxelles şi Charleroi.

MAE atrage atenţia cetăţenilor români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că în perioada menţionată ar urma să aibă loc o grevă a personalului aviatic din Spania, Portugalia şi Belgia, ce ar putea afecta unele zboruri dinspre şi către Italia.

Totodată, MAE informează şi cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Belgiei cu privire la o grevă a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair, pentru 25 şi 26 iulie.

Cele cinci sindicate cer Ryanair să aplice legislaţia fiecărei ţări în care are angajaţi şi să acorde aceleaşi condiţii de lucru salariaţilor aflaţi direct sub contract cu compania sau temporarilor.

Nemulţumirile personalului Ryanair au devenit, de altfel, mai mult decât vizibile în ultimii doi ani, orice pasager frecvent care foloseşte serviciile companiei putând observa cum, mai în glumă, dar de fapt în serios, personalul de la bord îşi plânge condiţiile de lucru. În spatele glumelor care îi fac pe pasageri să se destindă se ascund, de fapt, nemulţumiri profunde.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, respectiv, Ambasadei României în Regatul Belgiei: +3223475338, +3223450040 şi +3223441658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Republica Italiană: +393451473935, precum şi pe cel al misiunii diplomatice a României la Bruxelles: +3223440854.

MAE subliniază că pentru mai multe informaţii se recomandă contactarea companiei aeriene şi consultarea website-ului acesteia.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://roma.mae.ro, http://bruxelles.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

UPDATE

Operatorul aerian irlandez Ryanair a notificat peste 300 de angajaţi - piloţi şi personal navigant - că şi-ar putea pierde locurile de muncă fiindcă în sezonul de iarnă va fi concediată aproximativ 20% din forţa de muncă de la baza sa din Dublin, deoarece recentele greve afectează rezervările, transmit BBC, Sky News şi Reuters, preluate de agerpres.ro.

Recent, Ryanair a avertizat că va anula peste 12% din zboruri din cauza grevei piloţilor, programată în perioada 25-26 iulie. Vor fi afectaţi aproape 50.000 de clienţi care călătoresc din şi spre Spania, Portugalia şi Belgia, urmând să fie anulate zilnic până la 300 de zboruri, conform unui comunicat al operatorului aerian irlandez. În Irlanda, aproximativ un sfert din piloţii Ryanair vor fi în grevă joi.

Compania a avertizat că ar putea închide câteva rute din capitala Irlandei în urma reducerii numărului de avioane de la baza din Dublin, de la 30 la 24, dar şi alte rute s-ar putea confrunta cu reduceri frecvente deoarece o parte din aeronave vor fi direcţionate spre subsidiara poloneză, Ryanair Sun, care înregistrează o creştere rapidă. Cele şase avioane vor fi trimise în Polonia.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră