Stockholm: Stăpânul a cinci câini adoptaţi din România, omagiu-surpriză la locul atacului

12 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Stockholm: Stăpânul a cinci câini adoptaţi din România, omagiu-surpriză la locul atacului

Când Markus Krantz a lăsat câteva lumânări şi o zgardă, în locul unde un câine a murit lovit de camionul ucigaş în atacul de la Stockholm, nu se aştepta ca omagiul său să ia atâta amploare şi să ocupe întreaga stradă. 

Markus Krantz a vizitat locul incidentului împreună cu soţia sa şi a adaus un omagiu lui Iggy, câinele mort în atentat. Iubitor de animale, el a salvat cinci câini din România şi a dorit să omagieze patrupedul, victimă a atacului terorist de săptămâna trecută, relatează telegraph.co.uk.

În fotografia originală distribuită pe Facebook se pot vedea lumânări, biscuiţi şi o zgardă care a aparţinut unui alt câine al său, Ebba, care a murit anul trecut.  

Memorialul său improvizat a primit mii de like-uri pe reţeaua de socializare şi pare să-i fi stimulat şi pe mulţi alţii să-şi aducă propriile ofrande.

Un grup dedicat memoriei lui Iggy a postat o fotografie a câinelui, determinând mulţi utilizatori să aducă un omagiu online patrupedului decedat în atac.

Markus Krantz spune că stăpânii câinelui l-au contactat pentru a-i mulţumi. "Mi-au mulţumit pentru că am adus un pic de lumină în familia lor care tocmai a pierdut un membru. De la atac, ei nu au mai suportat să treacă prin acel loc", a declarat Krantz.

"A însemnat foarte mult pentru mine să aflu că ei nu au fost răniți și că sunt recunoscători pentru gestul meu. Când povestea a explodat m-a neliniştit gândul că proprietarii câinelui s-ar fi putut simţi ofensaţi de atenția masivă acordată decesului lui Iggy. Deci, m-am simțit foarte bine să știu că sunt recunoscători“, a mai spus Markus Krantz.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră