Rusia contraatacă. Va expulza 23 de diplomaţi britanici

17 Mar 2018
Rusia contraatacă. Va expulza 23 de diplomaţi britanici

Ministerul rus al Afacerilor Externe l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul Marii Britanii la Moscova, Laurie Bristow, au anunţat agenţiile de presă ruse, citate de Reuters.

Este de aşteptat ca Moscova să îl anunţe că expulzează diplomaţi britanici, ca măsură de răspuns la decizia premierului Marii Britanii, Theresa May, de a expulza 23 de diplomaţi ruşi, ca urmare a otrăvirii cu un agent neurotoxic puternic a unui fost spion rus, în Marea Britanie, acţiune pusă de Londra pe seama Moscovei.

Ministerul rus de Externe a anunţat sâmbătă expulzarea iminentă a 23 de diplomaţi britanici, ca răspuns la măsura similară anunţată de Londra.

''Un număr de 23 de membri ai personalului diplomatic al Ambasadei Marii Britanii din Moscova sunt declaraţi persona non grata şi vor fi expulzaţi în decurs de o săptămână'', a anunţat MAE rus, scrie agenţia France Presse.

Moscova a anunţat totodată că pune capăt activităţilor British Council din Rusia. ''Având în vedere statutul în afara reglementării al British Council în Rusia, activitatea sa încetează'', a precizat ministerul rus, referindu-se la organismul internaţional britanic pentru relaţii culturale şi educaţie.

Totodată, în cadrul măsurilor de răspuns la adresa Londrei, Rusia a anulat autorizaţia de deschidere a unui consulat britanic la Sankt Petersburg, potrivit Sputnik France.

CREDIT FOTO: Sputnik France

Alte stiri din Externe

Ultima oră