Ministru pentru singurătate. Nu este o metaforă, a fost creat acest post într-o ţară europeană

19 Ian 2018 | scris de Istvan Deak
Ministru pentru singurătate. Nu este o metaforă, a fost creat acest post într-o ţară europeană

De când britanicii au votat pentru părăsirea Uniunii Europene, aşa-numitul BREXIT, europenii au făcut multe comentarii pe seama deciziei acestora, afirmând că aceasta va transforma naţiunea într-un izolată, singuratică, scrie cotidianul The New York Times.

Dar Marea Britanie chiar are o problemă serioasă cu singurătatea, o arată studiile recente. Peste 9 milioane de persoane din această ţară, din totalul de 65,6 milioane, se simt singure în mod frecvent sau în permanenţă, potrivit unui raport întocmit în 2017 şi publicat de Jo Cox Commission on Loneliness.

Chestiunea în sine a determinat-o pe Theresa May să numească un ministru pentru singurătate.

Acest post va fi condus de adjunctul ministrului britanic pentru Sport şi Societate Civilă Tracey Crouch.

Experţii se tem că în ţară se înregistrează o „epidemie de singurătate”.

Iniţial, funcţia a fost creată în cadrul Ministerului Sănătăţii la recomandarea comisiei parlamentare pe problema combaterii singurătăţii. Această comisie a fost propusă pentru înfiinţare de Jo Cox.

După moartea acesteia, în luna iunie 2016, colegii ei au luat decizia de a continua lupta împotriva acestui flagel social – singurătatea. 

Şi în România datele sunt îngrijorătoare. Peste două-treimi dintre persoanele de peste 65 de ani din România locuiesc singure. 

Cercetătorii au ajuns la concluzia că aceia care pierd aproprierea familiei și a prietenilor se află nu doar într-un pericol psihic, ci și fizic.

“Singurătatea este deja un risc măsurabil asupra sănătății. Oamenii singuri au un sistem imunitar mult mai slab decât oamenii cu multe contacte sociale”, susțin cercetătorii de la University College Londra.

“Singurătatea ne face mai nervoși, mai nemulțumiți și într-un final ne scurtează viața. Oamenii care trăiesc solitari au după doar șapte ani speranța de viață cu 26% mai mică”, mai scriu experții, citați de Focus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră