Românul-erou, lăudat de premierul Theresa May, vrea să dea în judecată Marea Britanie

22 Ian 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Românul-erou, lăudat de premierul Theresa May, vrea să dea în judecată Marea Britanie

Florin Morariu, românul lăudat de premierul britanic Theresa May pentru eroismul său în timpul atacului terorist de pe London Bridge, vrea să dea în judecată Marea Britanie pentru că l-a abandonat după incidentul traumatizant din vara anului trecut, relatează dailymail.co.uk.

Românul, în vârstă de 32 de ani, l-a lovit pe unul dintre atacatori cu o cușcă și apoi a adăpostit  20 de persoane în brutăria unde lucra. Premierul britanicTheresa May l-a lăudat în Parlament, dar, în ciuda recunoștinței, Morariu declară că nu au primit ulterior niciun sprijin de la autorităţi.

În atacul de la London Bridge, din iunie anul trecut, opt oameni au fost uciși și 48 răniți, iar Morariu susţine că de atunci are coșmaruri. El spune că a cerut protecție Poliției britanice, temându-se că apropiaţi ai teroriștilor vor veni după el, dar a fost ignorat. Mai mult, Morariu spune că proprietarul i-a cerut să se mute, deoarece se teme și el de represalii.

În cele din urmă, Morariu s-a întors în România și a declarat presei locale că se consultă cu un avocat. "Mi-au spus că nu mă pot pune într-un program de protecție a martorilor, deoarece cei trei atacatori au fost uciși, iar ceilalți 12 au fost arestați.

"Oriunde merg, trebuie să fiu atent. Voi purta această frică cu mine pentru tot restul vieții. Atunci, toți m-au laudat că sunt erou, dar acum îmi dau seama că nici o promisiune nu a fost îndeplinită", a declarat Morariu.

"Sunt doar un om simplu, nu pot lupta de unul singur. Simt că am fost tratat nedrept, pentru că am fost lăsat singur în această poveste. Nimeni nu a făcut nimic pentru mine, toți s-au spălat pe mâini", a adăugat el.

Avocatul pe care l-a angajat să-l reprezinte, Gianina Poroşnicu, a declarat pentru mass-media din România că Morariu ar trebui despăgubit deoarece atacul terorist în care el i-a apărat pe cetățenii britanici "i-a distrus viața".  "Florin a lucrat legal în Anglia, timp de trei ani. E timpul ca toată lumea să facă mai mult pentru eroul nostru", a susţinut avocata.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră