Primarul din Amatrice, revoltat din cauza "turismului macabru": “Mama proştilor este mereu gravidă”

18 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Primarul din Amatrice, revoltat din cauza "turismului macabru": “Mama proştilor este mereu gravidă”

Primarul oraşului italian Amatrice, devastat de cutremur în august anul trecut, ameninţă că va folosi o baghetă de vrăjitoare pentru a-i îndepărta pe turiştii care-şi fac selfie printre grămezile de moloz, rămase în urma seismului, relatează telegraph.co.uk.

Sergio Pirozzi spune că i s-a făcut silă şi este obosite de turiştii italieni şi străini care vin să se pozeze printre ruine. “ Nu veniţi la Amatrice să vă faceţi selfie. Dacă veniţi, mă scoateţi din sărite”, a declarat luni Pirozzi, afirmaţii care au făcut valuri în Italia. “A trebuit să-i pun pe goană pe cei care se fotografiau lângă moloz”, a mai spus primarul din Amatrice.

El a adăugat că localnicii au suferit destul, pierzându-şi casele şi pe cei dragi şi nu mai trebuie să suporte şi un astfel de turism macabru. 

Marţi, primarul din Amatrice şi-a reluat avertismentul, ameninţând că va folosi o baghetă de vrăjitoare, primită din Africa, pentru a-i alunga pe cei care vin să-şi facă selfie. 

“Un vraci din Burkina Faso mi-a trimis cândva o baghetă despre mi-a spus că alungă spiritele rele. Data viitoare, dacă se mai întâmplă, voi aduce bagheta şamanului pentru a-i împiedica să-şi facă selfie”, a spus Pirozzi.

El nu a explicat când şi de ce vraciul african i-a adus neobişnuitul artefact. “Mama proştilor este mereu gravidă”, a adăugat primarul, folosind un proverb italian cunoscut despre ignoranţa şi prostia omenească. 

Guvernatorul regiunii Lazio şi-a exprimat solidaritatea cu primarul din Amatrice, spunând că-i înţelege frustrarea. “ Tragediile din ultimele luni nu ar trebui transformate în curiozităţi şi suveniruri ”, a scris Nicola Zingaretti pe Twitter.

Amatrice, oraş aflat în centru regiunii Lazio, a fost epicentrul unui cutremur devastator în august anul trecut, seismul provocând moartea a 300 de persoane. 

CITIŢI ŞI:

România, printre țările cu risc de cutremure fără precedent istoric. Ce fac autoritățile

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră