O întreagă industrie se închide pentru o zi in memoriam George Floyd

02 Iun 2020 | scris de A.A.
O întreagă industrie se închide pentru o zi in memoriam George Floyd

Cele mai mari case de producție, marii reprezentanți ai industriei muzicii și cei mai importanți artiști internaționali intenționează ca astăzi să oprească orice interacțiuni cu publicul, să păstreze o zi de doliu in memoriam George Floyd, precizează Evening Standard.

Inițiatorii proiectului ”Spectacolul trebuie să ia o pauză” (The show must be paused) au cerut ca întreaga industrie a entertainment-ului să se oprească pentru o zi, în această marți, în condițiile în care protestele devastează SUA de peste o săptămână, iar președintele Trump amenință că va scoate Armata pe străzi.

Angajații au primit o zi liberă în care pot uita de sarcinile de la muncă și se pot bucura de această zi în sânul comunității fiind nevoie ca ”fiecare să ia măsuri urgente pentru a trage la răspundere persoanele vinovate, pentru a asigura schimbarea” necesară în rândul comunității afro-americane.

Sony Music, Atlantic Record, Capitol Music Group, Warner Records, Def Jam sunt câteva dintre casele de producție ce s-au alăturat mișcării #TheShowMustBePaused, dar și cei mai mari artiști internaționali au manifestat interes în sprijinirea și promovarea mișcării.

Columbia Records a anunțat că marți nu este o zi liberă, ci ”o sanșă pentru a face câțiva pași spre solidaritate”.

Celebra casă de producție care reprezintă printre cei mai mari artiși americani Beyoncé, Pharrell Williams, Lil Nas X, Bob Dylan, Bruce Springsteen și Adele a anunțat că ”sprijină comunitatea negrilor în lupta împotriva oricăror forme de rasism, bigotrism și violență. Acum mai mult ca niciodată trebuie să fim o adevărată voce și să vorbim despre provocările noastre, dar și despre nedreptatea cu care ne confruntăm”.

Printre marii artiști internaționali care au comentat moartea lui Floyd într-o intervenție brutală a poliției americane se numără Rihanna, Beyonce, Dr. Dre Ariana Grande, J Cole, Yungblud, Camila Cabello, Shawn Mendes și mulți alții. Ei s-au alăturat protestelor din marile orașe ale americii după asasinarea bărbatului de origine afro-americană.

George Floyd a murit ca urmare a asfixierii (lipsei de oxigen), conform unei autopsii independente, relatează BBC.  

El a murit după ce poliţiştii din Minneapolis au exercitat presiune pe gâtul şi spatele său, se arată în autopsia realizată de medicii angajaţi de familia lui Floyd.

„În opinia mea, cauza morţii este asfixierea, ca urmare a presiunii execitate pe gât – care a împiedicat irigarea creierului – şi presiunea exercitată pe spate, care a cauzat probleme de respiraţie”, a declarat Michael Baden, fost legist la New York, unul dintrei cei doi medici angajaţi de familia lui Floyd.

Medicii au concluzionat că moartea lui George Floyd poate fi încadrată la omucidere.

La prima autopsie, efectuată de Hennepin County Medical Examiner, s-a arătat că moartea lui Floyd a fost provocată de mai mulţi factori, între care hipertensiune şi consum de droguri.

Toți cei patru polițiști care au intervenit la fața locului au fost dați afară, iar cel care a stat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd va fi acuzat și judecat pentru omor.

Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, a recunoscut duminică, la o conferinţă de presă, că vede moartea lui Floyd ca pe o crimă şi că ar vrea să îi vadă şi pe ceilalţi trei poliţişti acuzaţi.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră