Militarii ucraineni violau minore și le filmau cu telefoanele

08 Aug 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
Militarii ucraineni violau minore și le filmau cu telefoanele

"In momentul in care comandanții unității Tornado au fost reținuți, telefoanele mobile ale acestora au fost confiscate. Erau niște imagini foarte infricoșătoare pe acele telefoane... imagini cu orgii sexuale și violuri", a declarat Ciornovol pentru postul tv ucrainean 112, citat de RT. "Erau chiar și bebeluși. Din câte am ințeles, mama pruncului a fost forțată să facă asta fiind amenințată că i se omoara copilul", a mai adăugat deputatul.

Procurorii ucraineni au anunțat la mijlocul lunii iunie arestarea a 8 comandanți ai unității de voluntari. Aceștia au fost acuzați de răpiri, tortură, furt și violul in grup al unui bărbat din orașul Lisiciansk, sud-estul regiunii Lugansk. Potrivit anchetei, trupele de voluntari au instalat o cameră de tortură in subsolul unei școli.

Unitatea Tornado a fost formată in octombrie 2014 ca parte a Ministerului de Interne ucrainean și a fost atașata batalionului de voluntari Șahtersk care, insă, a fost desființat ca urmare a jafurilor comise.

Atrocitățile comise de batalioanele de voluntari naționaliști in timpul conflictului din Ucraina au fost documentate de către grupurile internaționale care militează pentru drepturile omului și sunt condamnate de către Națiunile Unite.

Tatiana Ciornovol reprezintă partidul Frontul Poporului, al doilea ca mărime din parlamentul Ucrainei și membru al coaliției de guvernare formată cu partidul președintelui Petro Poroșenko.

Alte stiri din Externe

Ultima oră