America violentă. Ce măsuri se iau în 25 de orașe, pentru a opri protestele

31 Mai 2020 | scris de A.V.
America violentă. Ce măsuri se iau în 25 de orașe, pentru a opri protestele

Protestele violente sunt din nou în toi în Statele Unite ale Americii pentru a cincea zi consecutivă. Orașele americane au impus restricții de circulație pe timp de noapte pentru a putea opri protestele și violențele, relatează CNN.

 

Garda Națională a fost activată, de asemenea, într-un număr mare de state și în DC, într-o încerca de a opri manifestațiile. 25 de orașe din 16 state ale Uniunii americane au declarat restricții pe timp de noapte:

California: Beverly Hills și Los Angeles

Colorado: Denver

Florida: Miami

Georgia: Atlanta

Illinois: Chicago

Kentucky: Louisville

Minnesota: Minneapolis și St. Paul

New York: Rochester

Ohio: Cincinnati, Cleveland, Columbus, Dayton și Toledo

Oregon: Eugene și Portland

Pennsylvania: Philadelphia și Pittsburgh

Carolina de Sud: Charleston și Columbia

Tennessee: Nashville

Utah: Salt Lake City

Washington: Seattle

Wisconsin: Milwaukee

 

De cinci zile, Statele Unite sunt zguduite de proteste de o amploare fără precedent în ultimii ani, care au pornit de la cazul lui George Floyd, un bărbat afro-american care a murit în timp ce era în custodia poliței din Minneapolis. Bărbatul de 46 de ani le-a spus în mod repetat polițiștilor care îl imobilizaseră că nu poate să respire. 

 

Incidentul a avut loc la 25 mai, în fața unui magazin, iar filmările apărute în spațiul public îl arată pe un polițist alb, Dereck Chauvin, ținându-și genunchiul pe gâtul victimei. Între timp, polițistul în vârstă de 44 de ani a fost arestat și acuzat de omor.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră