Beyonce donează 6 milioane de dolari cadrelor medicale și persoanelor afectate de coronavirus

24 Apr 2020 | scris de A.A.
Beyonce donează 6 milioane de dolari cadrelor medicale și persoanelor afectate de coronavirus

BeyGOOD, o iniţiativă filantropică a cântăreţei americane Beyonce, a anunţat joi că va dona 6 milioane de dolari în beneficiul angajaţilor care lucrează în sectoare esenţiale şi al persoanelor afectate de pandemia provocată de noul coronavirus, informează DPA, preluat de Reuters.

"Comunităţile de culoare se confruntă cu suferinţe de proporţii epice din cauza pandemiei de COVID-19. Multe familii trăiesc în zone de subzistenţă, în locuinţe care fac dificilă practicarea distanţării sociale", au anunţat reprezentanţii acestei fundaţii într-un comunicat.

"Comunităţile cărora le lipsesc deja fondurile pentru educaţie, sănătate şi locuinţe se confruntă acum cu rate alarmante de infectare şi de deces. Acestor comunităţi le lipseşte şi accesul la testare şi la tratament medical echitabil", precizează acelaşi comunicat.

În colaborare cu #startsmall, o iniţiativă lansată de Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, donaţia făcută de BeyGOOD va merge la mai multe organizaţii comunitare, Universitatea California din Los Angeles (UCLA) şi la National Alliance in Mental Illness, pentru a asigura finanţarea nevoilor esenţiale şi servicii medicale de sănătate mintală în New York, Detroit, New Orleans şi Houston - oraşul natal al cântăreţei Beyonce.

"BeyGOOD sprijină organizaţii care se află pe teren 24 de ore din 24 şi şapte zile din şapte, inclusiv United Memorial Center, Bread of Life, Matthew 25 şi altele, pentru a asigura nevoile de bază în cele mai afectate zone, oferind produse esenţiale, inclusiv alimente, apă potabilă, produse dezinfectante, medicamente, măşti sanitare şi produse de igienă personală", precizează acelaşi text.

În cadrul acestei iniţiative, UCLA va furniza COVID-19 Care Package, un kit ce conţine dispozitive şi materiale care îi ajută pe oamenii afectaţi de anxietate şi depresie.

Beyonce a avut o apariţie surpriză săptămâna trecută în emisiunea "The Disney Family Singalong" a postului ABC, în care a interpretat cântecul "When You Wish Upon a Star", pe care vedeta pop l-a dedicat "tuturor angajaţilor din sectorul medical care au lucrat neobosit pentru a ne ţine pe noi în siguranţă".

În timpul concertului global "One World: Together at Home", difuzat sâmbătă seară, Beyonce a atras atenţia asupra faptului că suferinţele persoanelor afro-americane sunt disproporţionat de mari în această perioadă, fiind un rezultat al deceniilor de inegalitate în privinţa îngrijirilor medicale.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră