Noi probleme detectate la avioanele de tip Boeing 737 MAX

03 Iun 2019 | scris de M.C.
Noi probleme detectate la avioanele de tip Boeing 737 MAX

Seria neagră continuă, la compania Boeing. Acum este vorba despre noi probleme tehnice cu care se confruntă aparatele de tip 737 MAX. Companiile aeriene din întreaga lume urmează să inspecteze 312 avioane de acest tip, din cauza unor posibile defecte de fabricaţie la aripi.

Informaţia vine de la Federal Aviation Administration. Regulatorul american din domeniul aviaţiei a impus un termen de 10 zile pentru a se proceda la reparaţii, potrivit cotidianul francez Les Echos.

Potrivit FAA, până la 148 de voleţi (n.r - aripioare mobile aşezate pe intradosul aripii unui avion pentru a-i mări sustentaţia) fabricaţi de un furnizor al Boeing - Spirit AeroSystems Holdings - sunt afectaţi. Acest tip de voleţi sunt montaţi pe 133 de avioane 737 NG şi 179 de 737 MAX la nivel mondial.

Defectarea completă a acestor voleţi nu va avea ca efect pierderea totală a avionului, dar acesta ar fi deteriorat în zbor.

Pe de altă parte, Boeing trebuie să prezinte FAA o actualizare software pentru 737 Max pentru a obţine reluarea zborurilor, după două accidente produse într-un interval de mai puţin de cinci luni, soldate cu moartea a 346 de persoane.

Boeing nu a comentat imediat informaţiile.

CEDIT FOTO: Les Echos

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră