Un avion Boeing 737 al companiei Ethiopian Airlines s-a prăbuşit cu 157 de persoane la bord

10 Mar 2019 | scris de M.C.
Un avion Boeing 737 al companiei Ethiopian Airlines s-a prăbuşit cu 157 de persoane la bord Galerie foto (3)

Un Boeing 737 MAx8 al companiei Ethiopian Airlines, cu 149 de pasageri şi 8 membri ai echipajului la bord, care efectua o legătură Addis Abeba-Nairobi, s-a prăbuşit, duminică dimineaţă, la puţin timp după decolare, a anunţat compania etiopiană, citată de BBC.

"Confirmăm că zborul nostru ET 302 de la Addis Abeba la Nairobi a fost implicat într-un accident astăzi", a declarat compania într-un comunicat. 

Niciuna dintre persoanele aflate la bord nu a supraviețuit, a precizat compania aeriană. 

Compania precizează că la bord se aflau persoane de 33 de naționalități.

Aparatul a decolat la ora 06H38 GMT de pe aeroportul internaţional Bole din Addis Abeba şi "a pierdut contactul" şase minute mai târziu, potrivit aceleiaşi surse. 

Prim-ministrul etiopian Abiy Ahmed a scris pe Twitter că transmite "condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut apropiaţii dragi în avionul Boeing 737 al companiei Ethiopian Airlines cu destinaţia Nairobi, în Kenya, în această dimineaţă", scrie News.ro

Boeing 737-800 MAX 8 care s-a prăbuşit este acelaşi tip de avion ca cel al companiei indoneziene Lion Air care a căzut în mare în octombrie 2018, la 13 minute după ce a decolat de la Jakarta. 189 de persoane au murit atunci. 

Ultimul accident grav de avion al companiei Ethiopian Airlines este cel al avionului Boeing 737-800 care a explodat după ce a decolat din Liban în 2010. Cei 83 de pasageri şi şapte membri ai echipajului au murit. 

UPDATE

În afara cetățenilor din Kenya și din Etiopia, la bordul avionului se aflau 18 canadieni, opt americani, șapte francezi, șapte britanici, precum și trei ruși și un belgian se aflau la bordul Boeing-ului 737 MAE 8 al Ethiopian Airlines, a declarat președintele companiei aeriene, în cadrul unei conferințe de presă.

Printre victime se mai numără și cetățeni egipteni, olandezi, spanioli, indieni, slovaci, austrieci, suedezi, marocani, polonezi și israelieni, informează Ethiopian Airlines.

Soția și fiul unui om politic slovac erau la bordul avionului, potrivit ziarului slovac Pravda, care nu a făcut publice numele acestora.

UPDATE

Potrivit Planespotters, baza de date privind flotele de avioane civile, compania aeriană etiopiană a recepționat acest Boeing 737 MAX 8 în noiembrie 2018. Președintele director al companiei aeriene, citat de Reuters, a declarat că avionul nu avea probleme tehnice cunoscute.

Site-ul flightradar24 afirmă că a înregistrat o viteză verticală instabilă, după decolarea avionului.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră