Municipalitatea Tel Aviv-ului va recunoaşte cuplurile de acelaşi sex sau de religii diferite

22 Iun 2020 | scris de A.V.
Municipalitatea Tel Aviv-ului va recunoaşte cuplurile de acelaşi sex sau de religii diferite Galerie foto (3)

Municipalitatea Tel Aviv-ului va recunoaşte cuplurile de acelaşi sex sau de religii diferite, care nu pot fi căsătorite de autorităţile religioase ale statului Israel.

Anunțul a fost făcut de primarul Tel Aviv-ului, Ron Huldai, care este la patrulea mandat de primar, relatează corespondentul Radio România Actualități în Israel, Dragoș Ciocîrlan. 

Fost pilot în armata israeliană, apoi director la un liceu din oraș, Ron Huldai a devenit foarte popular ca primar pentru remarcabile realizări edilitare în zona metropolitană a Tel Aviv-ului.

Deși nu face parte din comunitatea LGBT, primarul Tel Aviv-ului este open mind, fără prejudecăți și nu s-a opus demersurilor acestora pentru drepturi.

În Israel nu există căsătorii civile, certificatul de căsătorie poate fi emis doar de Rabinat, care e împotriva căsătoriilor între persoane de același sex sau de religii diferite.

Aceste cupluri, care locuiesc împreună, își pot înregistra relația printr-o declarație la primărie. Sunt eligibile pentru prestații municipale, inclusiv pot beneficia de reducerea impozitului pe locuință și înscrierea mai ușoară a copiilor lor la grădinițe și școli publice.

Alte stiri din Externe

Ultima oră