Președintele polonez compară ”ideologia LGBT” cu îndoctrinarea comunistă

14 Iun 2020 | scris de A.V.
Președintele polonez compară ”ideologia LGBT” cu îndoctrinarea comunistă

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a comparat 'ideologia' LGBT cu îndoctrinarea comunistă, într-un discurs de campanie susţinut sâmbătă, în contextul în care drepturile persoanelor LGBT au devenit un subiect intens dezbătut înaintea scrutinului prezidenţial de la 28 iunie, într-o ţară extrem de catolică, relatează Reuters., preluată de agerpres.ro.

Duda este un aliat al partidului naţionalist aflat la guvernare Lege şi Justiţie (PiS), care respinge promovarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transgender (LGBT), susţinând că este vorba de o influenţă străină care subminează valorile tradiţionale ale Poloniei.

Miercuri, Duda a lansat câteva propuneri electorale incluse într-un pachet numit 'Cardul Familiei', printre care promisiunea de a nu le permite cuplurilor gay să se căsătorească sau să adopte copii şi promisiunea de a interzice predarea chestiunilor LGBT în şcoli.

"Timp de 40 de ani, generaţia părinţilor meu s-a luptat să elimine ideologia comunistă din şcoli, pentru a nu le fi impusă copiilor. Pentru ca tineretul, copiii, soldaţii şi organizaţiile de tineri să nu poată fi îndoctrinate", a declarat Duda în cadrul unui miting electoral în oraşul Brzeg din sud-vestul ţării.

"Ei nu au dus această luptă pentru a apărea o nouă ideologie, şi mai distructivă", a adăugat el.

Candidaţii de opoziţie şi grupurile de apărare a drepturilor LGBT au condamnat discursul lui Duda.

'Dragostea nu exclude', un grup civic polonez, a precizat pentru Reuters că propunerile lui Duda sunt similare cu decizia guvernului rus de a interzice 'propaganda homosexuală'.

Candidatul de stânga Robert Biedron, primul politician polonez deschis homosexual, i-a cerut lui Duda, într-o postare pe Twitter, "să pună capăt urii".

În acest an, într-un sondaj realizat de organizaţia neguvernamentală ILGA-Europe, cu sediul la Bruxelles, Polonia a fost votată drept ţara din UE cu situaţia cea mai proastă în privinţa drepturilor LGBT.

Alte stiri din Externe

Ultima oră