Premieră istorică la Ierusalim. Lideri religioși evrei, creștini și musulmani s-au rugat împreună la vreme de pandemie

25 Apr 2020 | scris de I.D.
Premieră istorică la Ierusalim. Lideri religioși evrei, creștini și musulmani s-au rugat împreună la vreme de pandemie

Moment istoric la Ierusalim: rugăciune globală 100% pentru sănătate în vremuri tulburi, o confirmă Dragoș Ciocîrlan, corespondentul Radio România Actualități în Capitala Israelului.

Cu o inițiativă pornită din inimă și pe fondul antisemitismului și rasismului în creștere în diverse părți ale lumii, rabinii șefi ai Israelului și liderii religioși de toate credințele din Israel s-au reunit la Ierusalim pentru o rugăciune comună, la Hotelul Regele David, pe terasa dinspre Orașul Vechi.

S-au rugat alături de rabinii șefi ai Israelului, Patriarhul Ortodox grec al Ierusalimului, Patriarhul latin al Ierusalimului, doi imami și reprezentantul spiritual al druzilor.

”Sute de mii de persoane au murit, milioane sunt bolnave. Salvează-ne, Doamne, te implorăm! Te implorăm, Doamne, trimite prosperitate pe Pământ! Trimite sănătate pentru bolnavi, oprește răspândirea virusului în lume”, s-au rugat aceștia.

„Doamne, tu, care ne-ai hrănit de foamete și ne-ai oferit din belșug, ne-ai eliberat de ciumă și de boli grave și de durată. Ajută-ne! Până acum, mila ta ne-a ajutat și bunătatea ta nu ne-a abandonat, așa că te rugăm să ne vindeci, Doamne, mântuiește-ne și vom fi mântuiți, pentru că Tu ești slava noastră!”.

Rugăciunea lor reprezintă un mesaj și un îndemn pentru toată omenirea, în lumina situației la nivel mondial, cauzată de pandemia coronavirusului.

Au fost împreună, pentru prima oară în istorie, conducătorii spirituali ai tuturor religiilor monoteiste. 

Toți cetățenii lumii au fost îndemnați să fie solidari, să se roage pentru sănătate și unitate, indiferent de religia lor. Inițiativa liderilor religioși din Israel a fost promovată în rândul diferitelor comunități din întreaga lume, în colaborare cu Ministerul Israelian al Afacerilor Externe, Consiliul Mondial al Liderilor Religioși, numeroși evrei și ne-evrei.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră