Medic anestezist, internat în spital psihiatric, după ce s-a plâns de lipsa echipamentelor de protecție

21 Mai 2020 | scris de A.A.
Medic anestezist, internat în spital psihiatric, după ce s-a plâns de lipsa echipamentelor de protecție

Un medic anestezist din India a fost suspendat și internat într-un spital de psihiatrie după ce a atras atenția asupra lipsei echipamentelor de protecție din unitățile medicale, în plină pandemie de coronavirus, scrie BBC.

Dr Sudhakar Rao , un anestezist cu o experiență de peste 20 de ani, a reapărut în atenția publicului a doua oară în decurs de o lună de zile.

În mai multe înregistrări video care au apărut pe rețelele de socializare, medicul Sudhakar Rao apare la bustul gol, îngenuncheat și încătușat de mai mulți polițiști pe o autostradă din orașul Visakhapatnam, acolo unde lucrează doctorul. Autoritățile au declarat că a fost internat într-un spital psihiatric.

Incidentul nu este singular în India, unde miercuri s-au înregistrat 107.789 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus şi 3.316 de decese de COVID-19, însă numărul de infectări ar putea fi în realitate mult mai mare. Potrivit unor experţi, a doua cea mai populată ţară din lume ar putea înregistra vârful pandemiei abia în iunie-iulie.

În mai multe înregistrări video care au apărut pe rețelele de socializare, medicul Sudhakar Rao apare la bustul gol, îngenuncheat și încătușat de mai mulți polițiști. La un moment dat, se poate observa cum un polițist îl bate cu un baston. Poliția a transmis că a suspendat acel polițist și că se desfășoară un achetă pentru a determina care a fost cursul acțiunilor.

Doctorul a reușit să vorbească cu jurnaliștii sosiți la fața locului, declarând că oamenii legii l-ar fi lovit și i-ar fi confiscat telefonul și portofelul.

Imaginile prezentate de posturile de televiziune locale au stârnit un val de reacții împotriva autorităților și a brutalității poliției locale.

Sudhakar Rao ieșea în public pe 3 mai și semnala lipsa de echipamente de protecție în spitalul de stat unde lucra. Acestuia i s-a cerut să plece dintr-o întâlnire oficială unde a ridicat aceste probleme în așteptarea unor soluții.

"Ni s-a spus să folosim aceeași mască timp de două săptămâni, înainte de a cere una nouă. Cum putem să tratăm pacienții când ne riscăm astfel viețile?”, spunea el.

Guvernul a solicitat o anchetă de evaluare a situației, dar a suspendat dreptul dr. Rao de a mai apărea în viața publică, fiind acuzat că ar dăuna sănătății mintale a celorlalte cadre medicale.

Alte stiri din Externe

Ultima oră