Reacție neașteptată la adresa unui înalt oficial belgian: cadrele medicale i-au întors spatele când acesta a intrat pe poarta spitalului

17 Mai 2020 | scris de A.A.
Reacție neașteptată la adresa unui înalt oficial belgian: cadrele medicale i-au întors spatele când acesta a intrat pe poarta spitalului

Reacția personalul medical de la un spital din Bruxelles la întâmpinarea șefei guvernului Sophie Wilmes a fost una total neașteptată, aceștia întorcându-i spatele în cursul vizitei sale la această unitate în contextul pandemiei de COVID-19, relatează BBC News.

Infirmierii şi alţi membri ai personalului medical s-au aliniat la intrarea în spitalul Saint Pierre din Bruxelles când Sophie Wilmes a sosit sâmbătă şi i-au întors spatele atunci când maşina oficială a intrat în curtea spitalului..

Cadrele medicale au protestat astfel împotriva lipsei echipamentelor de protecție, a echipamentelor medicale şi a decretelor oficiale care pot să-i oblige să lucreze dacă criza de COVID-19 o cere, potrivit presei locale.

"Politicul întoarce spatele constant cererilor noastre de ajutor", a declarat un infirmier, sub rezerva anonimatului, la radioteleviziunea publică RTBF. "Echipele au personal insuficient, iar rezultatele dovedesc asta. Cerem ca meseria să fie revalorizată", spune el, conform Agerpres.

Un purtător de cuvânt al şefei executivului a indicat că aceasta a vorbit timp de 40 de minute cu reprezentanţi ai protestatarilor şi că atmosfera în interiorul spitalului a fost mai cordială.

"Situaţia sanitară, protecţia, încărcătura mentală, valorizarea meseriei, finanţarea asistenţei medicale, niciun subiect nu a fost ocolit", a scris şefa guvernului într-o postare pe Twitter.

Belgia a fost lovită dur de pandemie, cu o rată a deceselor printre cele mai ridicate în lume. Dar contaminarea pare să fi încetinit şi ţara începe să-şi ridice măsurile de izolare.

Conform datelor înregistrate de Johns Hopkins University, Belgia a raportat 55.280 de cazuri confirmate pozitiv şi 9.052 decese în urma infectării cu noul coronavirus.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră