”Maddie e moartă”. Scrisoarea procurorilor germani, pentru părinții lui Madeleine McCann

16 Iun 2020 | scris de A.V.
”Maddie e moartă”. Scrisoarea procurorilor germani, pentru părinții lui Madeleine McCann Galerie foto (2)

Procurorii germani le-au trimis o scrisoare părinților lui Madeleine McCann, dispărută în 2007, în care le-au comunicat că fetița lor de 3 ani este moartă, scrie DailyMail

Aceștia au refuzat să dezvăluie mai multe informații, insistând că orice informație suplimentară ar putea pune în pericol ancheta asupra suspectului Christian Brueckner.

Hans Christian Wolters, care conduce cazul, a declarat luni că nu poate împărtăși dovezi cheie cu ofițerii din Scotland Yard sau poliția din Portugalia, țara în care fata a dispărut în timp ce se afla în vacanță cu familia.

„Simpatizez cu părinții, dar dacă le dezvăluim mai multe detalii ar putea pune în pericol ancheta. Avem dovezi concrete că suspectul nostru a ucis-o pe Madeleine”, a mai spus el.

Părinților li sa spus că poliția germană are dovezi că este moartă, dar fără alte detalii.

Wolters a spus că Kate și Gerry McCann, a căror fiică de trei ani a dispărut într-o vacanță în Algarve în 2007, nu au răspuns la scrisoare.

„Bineînțeles, considerăm că familia va fi foarte greu afectată atunci când le vom dovedi că Madeleine a murit. Dar nu putem spune de ce este moartă - este mai important să avem succes și să reușim să depistăm vinovatul decât să punem cărțile pe masă și să le spunem de ce credem că ar putea fi. Acesta este un caz de crimă, nu un caz de dispariție”, a mai menționat polițistul german.

Cazul a ţinut prima pagină a presei internaţionale şi, la un moment dat, poliţia portugheză i-a considerat suspecţi pe părinţii fetiţei.

Suspectul actual, care a ispăşit mai multe pedepse cu închisoare pentru abuzuri sexuale asupra unor copii, a locuit în regiunea Algarve din sudul Portugaliei între 1995 şi 2007 la intervale regulate, inclusiv timp de mai mulţi ani într-o casă situată între Lagos şi Praia da Luz.

„Pe baza informaţiilor disponibile aici, el a avut câteva slujbe ocazionale în zona Lagos în acea perioadă, inclusiv una în domeniul cateringului”, precizează poliţia germană.

Potrivit acesteia, există informaţii care indică faptul că, pentru a face rost de bani, bărbatul a comis o serie de infracţiuni, printre care jefuirea unor apartamente de vacanţă.

Poliţia federală germană nu a oferit detalii suplimentare.
După ce au abandonat cazul în 2008, autorităţile portugheze au redeschis ancheta în octombrie 2013 în urma unor noi indicii.

Poliţia britanică, care a fost implicată în acest caz, a cerut să-i fie furnizate mai multe informaţii în legătură cu noul suspect.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră