Jeff Bezos, CEO Amazon, donează 100 milioane de euro americanilor afectați de coronavirus

03 Apr 2020 | scris de A.A.
Jeff Bezos, CEO Amazon, donează 100 milioane de euro americanilor afectați de coronavirus

Fondatorul și CEO-ul companiei Amazon, cea mai mare platformă de comerț online, va dona 100 de milioane de dolari unui fond care se ocupă cu sprijinirea persoanelor afectate de situația economică dificilă provocată de pandemia coronavirus COVID-19, în SUA.

Jeff Bezos, care este considerat cel mai bogat om din lume, a anunțat că va dona această sumă iniţiativei America’s Food Fund, lansată de fundaţiile Apple, Ford, femeia de afaceri Laurene Powell Jobs şi actorul Leonardo DiCaprio, potrivit TMZ, citat de Mediafax.

Fondul avea ca scop strângerea sumei de 12 milioane de dolari, va fi folosit pentru furnizarea de alimente pentru cei afectaţi de criza provocată de pandemie. Proiectul, dedicat şi copiilor care depind de mesele oferite în şcoli pentru a supravieţui, va fi realizat în colaborare cu World Central Kitchen şi Feeding America. Solidaritatea celor mai influenți și bogați americani a dus la colectarea unor sume mult mai mari decât cele declarate inițial.

Bezos a spus că, în SUA, şi înainte de pandemie erau foarte multe familii vulnerabile din acest punct de vedere, dar "COVID-19 a amplificat semnificativ această sursă de stres".

Acest lucru se întâmplă şi pentru că multe bănci de alimente se bazau pe donaţiile de la restaurante, care în prezent sunt închise, ca măsură de prevenire a răspândirii virusului.

Bezos este cotat de revista Forbes drept cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 117,3 miliarde de dolari. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră