Asociația Dăruiește Viață construiește un spital în curtea Spitalului Elias pentru a trata pacienții diagnosticați cu COVID-19

02 Apr 2020 | scris de A.A.
Asociația Dăruiește Viață construiește un spital în curtea Spitalului Elias pentru a trata pacienții diagnosticați cu COVID-19

În curtea Spitalului Elias s-a început construirea unui spital modular în baza acordului dat de conducerea acestuia, care va fi finalizat în patru săptămâni, iar dotarea și funcționarea lui vor fi în sarcina Spitalului Elias și a Ministerului Sănătății, a anunțat Asociația Dăruiește Viață, prin reprezentanții Carmen Uscatu, președintele și fondatoarea Asociației Dăruiește Viață și Oana Gheorghiu, vicepreședintele și co-fondatoarea Dăruiește Viață.

Prin intermediul paginilor oficiale de socializare, cele două reprezentante ne povestesc despre stadiul acestui proiect:

”Știu că azi e doi aprilie.
dar comunicatul de presă a plecat azi cu data de ieri. și ar fi putut pleca acum 10 zile, căci de atunci pregătim cu specialiști acest proiect. tot de atunci am propus acest proiect Guvernului. Încă îi așteptăm alături de noi.
"București, 1 aprilie 2020. Dăruiește Viață începe ridicarea unui spital modular pentru pacienții cu COVID-19, în continuarea implicării sale pentru a consolida sistemul medical din România în lupta cu coronavirusul. Spitalul modular va fi amplasat în curtea Spitalului Elias București, în baza acordului dat de conducerea acestuia, va fi finalizat în patru săptămâni, iar dotarea și funcționarea lui vor fi în sarcina Spitalului Elias și a Ministerului Sănătății. Dăruiește Viață face apel la companii și la donatorii din țară și din străinătate pentru a se alătura proiectului.", Carmen Uscatu

"Fiecare dintre noi poate contribui de acasă la ridicarea acestui spital care va găzdui aprox. 50 de paturi pentru cazurile grave. Dacă ești companie poți face o sponsorizare pe site-ul Dăruiește Viață, la secțiunea sponsorizare, iar ca persoană fizică poți dona prin SMS, cu mesajul IMPREUNA, la 8826 sau pe site-ul nostru. Ne va lua patru săptămâni să asamblăm construcția, timp în care și criza va ajunge cel mai probabil în momentul său de vârf. Este important să ne mobilizăm rapid și, sperăm noi, să avem mai multe astfel de spitale în țară pentru a-i salva pe cei mai vulnerabili", afirmă Oana Gheorghiu.

Dăruiește Viață s-a implicat activ în lupta cu COVID-19, direcționând toate fondurile strânse începând cu 11 martie către susținerea spitalelor și a cadrelor medicale din țară. Până în prezent, asociația a trimis echipamente de protecție și echipamente și aparatură medicală (inclusiv trei ventilatoare mecanice invazive) către 16 unități spitalicești din țară (Timișoara, Craiova, București, Petroșani, Brașov, Fălticeni).

Pentru a vă alătura demersului, cea mai eficientă cale este donația. Fiecare dintre noi putem pune umărul în sprijinirea sistemului medical din România:

https://www.daruiesteviata.ro/campanii/sprijinim-lupta-cu-covid-19/bG3DOJ2da

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră