Coronavirus în China: cifrele reale ale cazurilor confirmate sunt de patru ori mai mari decât datele oficiale

23 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în China: cifrele reale ale cazurilor confirmate sunt de patru ori mai mari decât datele oficiale

Un grup de cercetători din Hong Kong a estimat că cifrele reale ale pacienților confirmați cu noul coronavirus este de minim patru ori mai mare decât datele oficiale transmise de autoritățile chineze, precizează The Hill.

Rezultatul cercetărilor a fost publicat în jurnalul medical The Lancet și au precizat că aceste cifre sunt mult mai mici deoarece epidemiologii din China au schimbat de multe ori definiția pacientului infectat cu virusul COVID.

”În perioada 15 ianuarie - 3 martie 2020 au fost emise de autoritățile Comisiei Naționale a Sănătății din China șapte versiuni diferite de definiție a virusului COVID-19, respectiv a pacienților confirmați. Se estimează că la fiecare nouă modificare a regulilor de testare, numărul cazurilor confirmate a crescut”, se precizează în studiul publicat.

”Schimbarea acestor reguli medicale și-a adus aportul asupra proporției cazurilor confirmate cu noul coronavirus. Până pe 23 ianuarie s-a estimat că peste 92% din cazuri nu au fost detectate.”

Cifrele reale ale persoanelor infectate în China sunt aproximate la 250.000 cazuri confirmate. Studiul a analizat și a extrapolat datele obținute de reprezentanții Organizației Mondială a Sănătății aflați în misiune în Wuhan unde au putut cerceta efectele coronavirusului în locul de unde s-a declanșat pandemia.

Oficialii din China au fost acuzați de foarte multe ori că nu au transmis datele reale, în timp ce Donald Trump i-a acuzat că au contribuit la răspândirea pandemiei.

În urmă cu câteva zile, reprezentanții statului Missouri au dat în judecată China sub acuzația de a fi răspândit virusul ce a produs pagube umane și economice fără precedent.

Alte stiri din Externe

Ultima oră