Boris Johnson recunoaște că fusese pregătit un plan în cazul decesului său de COVID-19

03 Mai 2020 | scris de B.M.D.
Boris Johnson recunoaște că fusese pregătit un plan în cazul decesului său de COVID-19 Galerie foto (2)

Premierul britanic Boris Johnson, infectat cu noul coronavirus, a afirmat, într-un interviu pentru The Sun on Sunday, că medicii care l-au avut în îngrijire pregătiseră anunţul decesului său după internarea lui în secţia de terapie intensivă, informează Sky News.

Boris Johnson a declarat că starea sănătății sale s-a deteriorat atât de mult după contractarea virusului, încât s-a pus la punct fiecare detaliu din strategia post-deces, în cazul în care acesta se petrecea.

Premierul britanic a dezvăluit că i s-au administrat ”litri și litri de oxigen” după ce a fost transferat la terapie intensivă din cauza COVID-19, la 7 aprilie.

"A fost un moment foarte greu, nu voi nega acest lucru. Aveau o strategie să facă asta potrivit unui scenariu de tipul moartea lui Stalin. Nu eram într-o situaţie foarte bună şi ştiu că erau în vigoare planuri de urgenţă. Medicii făcuseră tot felul de pregătiri pentru ce trebuiau să facă dacă lucrurile luau o întorsătură proastă", a afirmat Johnson.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a anunţat la 27 martie că a contractat maladia COVID-19, precizând că prezintă doar simptome uşoare. În 5 aprilie, el a fost transportat la spital pentru a efectua preventiv o serie de analize, dar, în 24 de ore, a fost transferat în secţia de terapie intensivă.

Liderul Partidului Conservator a petrecut trei zile sub asistenţă respiratorie, subliniind la ieşirea din spital, la 12 aprilie, că lupta sa împotriva coronaviruslui "ar fi putut merge în cele două sensuri". El a precizat că nu s-a gândit în niciun moment că va muri, subliniind însă că se enerva că nu se vedea o îmbunătăţire.

El a vorbit deschis despre faptul că a fost într-o stare de negare a realității, că nu recunoștea cât de serios era diagnosticul de COVID-19 la sfârșitul lunii martie. ”Am zis că nu vreau să merg la spital”, a explicat el în interviu.

”Mie nu mi se părea o treabă bună, dar ei au fost mai insistenți. Privind înapoi, ei au avut dreptate că m-au forțat să merg la spital”, a spus Boris Johnson.

”Mă uitam la cifrele de pe aparate și vedeam că nu merg spre bine, și mă gândeam că uite, nu e niciun tratament pentru asta, nu există niciun medicament. Ăsta era nivelul meu atunci când mă întrebam cum naiba o să ies eu din asta?”, a mai explicat Boris Johnson.

Johnson a subliniat că a devenit conştient de gravitatea situaţiei atunci când medicii au intenţionat să îl intubeze pentru a-l plasa sub ventilator medical.

Luni, Boris Johnson a revenit la muncă, iar după două zile mai târziu logodnica sa a dat naştere unui băieţel, numit Wilfred Lawrie Nicholas, ultimul nume fiind ales în onoarea celor doi medici de la terapie intensivă care l-au îngrijit, Nick Price şi Nick Hart.

Marea Britanie a înregistrat în ultimele 24 de ore 621 de decese cauzate de coronavirus, astfel că totalul a ajuns la 28.131 de victime ale Covid-19 în Regatul Unit.

Alte stiri din Externe

Ultima oră