Coronavirus în SUA: redeschiderea plajelor ar putea anula eforturile de limitare a pandemiei

02 Mai 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în SUA: redeschiderea plajelor ar putea anula eforturile de limitare a pandemiei

În încercarea de a reporni economia și a relaxa măsurile de izolare a populației, autoritățile locale au permis redeschiderea plajelor în Statele Unite, precizează Washington Post.

Mii de californieni au invadat plajele, fapt ce l-a împins pe guvernator să închidă zonele de agrement din regiunea Orange. Georgia și Alabma au permis accesul pe pljă de joia trecută și tot mai multe state analizează această posibilitate. 

În statul Texas legea nu permite autorităților locale să deschidă sau să închidă plajele. În Florida, decizia este strict a autorităților locale și mai multe comitate au votat favorabil în privința acestei măsuri.

Deși autoritățile sunt nerăbdătoare să redeschidă economia, ochii sunt ațintiți asupra numărului de oameni care vor merge pe plajă.

Daniel Uhlfelder, un avocat din Florida, și-a făcut apariția pe plajă îmbrăcat într-un costum menit să transmită un mesaj ferm: aglomerația de pe plaje poate cauza moartea. Personajul său avea o capă neagră, o seceră în mână și portretiza personajul negativ din istorisiri: Moartea.

”Sunt aici costumat astfel pentru a transmite un mesaj clar că este mult prea devreme pentru a redeschiderea plajelor”, a adăugat acesta. Interviul acordat celor de la ABC13 a adunat peste 8 milioane de vizualizări.

Alte stiri din Externe

Ultima oră