Pandemia în New York: numărul de decese a depășit 10.000

13 Apr 2020 | scris de A.A.
Pandemia în New York: numărul de decese a depășit 10.000

Numărul de decese cauzate de boala Covid-19 în statul american New York a ajuns luni la 10.056, a declarat guvernatorul Andrew Cuomo, 671 de decese fiind înregistrate numai în ultimele 24 de ore, relatează AFP, preluat Agerpres.

Regiunea rămâne, de departe, cea mai afectată din Statele Unite, chiar dacă guvernatorul a subliniat că o încetinire a pandemiei a fost confirmată în statul New York.

Guvernatorul Andrew Cuomo a declarat luni ca „ce a fost mai grav” în criza de coronavirus din statul New York a trecut.

Acesta spune că noile cifre arată o ușoară scădere a celor spitalizați.

„Ce fost mai rău s-a terminat, iar dacă continuăm să fim inteligenți” și să urmăm măsurile de izolare, ne vom reveni. „Dacă facem ceva stupid însă, veți vedea că cifrele vor crește de mâine”,a subliniat Cuomo.

Aceste cifre vin în ziua în care președintele Trump a susținut ideea fostului membru al Congresului, republicanul Anthony Fauci, care a declarat răspicat că toate măsurile de izolare și carantinare trebuiau luate mult mai devreme, a transmis presei o serie de scrisori prin care avertiza Casa Albă incă de la sfârșitul luii ianuarie că trebuie luate măsuri drastice pentru a putea gestiona pandemia. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră