Charlie Hebdo, dat în judecată pentru caricatura cu avalanşa din Italia

22 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Charlie Hebdo, dat în judecată pentru caricatura cu avalanşa din Italia

Primarul oraşului italian Farindola va da în judecată revista franceză de satiră Charlie Hebdo pentru publicarea unei caricaturi în care victimele avalanşei sunt luate în derâdere, relatează rt.com.

Caricatura prezintă Moartea, coborând pe schi pe avalanşă şi ţinând în mâini două coase în loc de beţe.  "Italia. Vine ninsoarea! Dar nu pentru toată lumea", scrie în textul ce însoţeşte caricatura.  

Scandalizat de abordarea tragediei de la hotelul Rigopiano di Farindola hotel, primarul oraşului Farindola, Ilario Lacchetta, a decis să dea în judecată săptămânalul francez, după cum relatează mai multe site-uri de ştiri italiene.

Lacchetta a spus că această caricatură este mai mult decât de prost gust şi este la fel de neavenită ca şi caricatura despre cutremurul devastator din Amatrice, de anul trecut din august, care a distrus oraşul.

Caricatura despre Amatrice - publicată în septembrie şi intitulată "Cutremur în stil italian"- prezintă victimele seismului ca pe nişte feluri mâncare italienească tradiţională.

Astfel, în caricatură, un bărbat plin de sânge are scris deasupra “penne în sos de tomate". Un alt bărbat, desenat lângă o supravieţuitoare grav rănită, este etichetat drept “penne au gratin.”

Cireaşa de pe tort este însă imaginea cu oameni striviţi de grămezile de moloz, cu picioarele prinse între etajele unei clădiri prăbușite, însoţită de eticheta "lasagna".

Alte stiri din Externe

Ultima oră