„Miracol în familia Parete”. A fost salvată şi fetiţa Adrianei, românca prinsă în coşmarul avalanşei din Italia (GALERIE FOTO, VIDEO)

21 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
„Miracol în familia Parete”. A fost salvată şi fetiţa Adrianei, românca prinsă în coşmarul avalanşei din Italia (GALERIE FOTO, VIDEO) Galerie foto (9)

Veşti extraordinare din Italia! Fetiţa familiei Parete, Ludovica, a fost şi ea salvată, în cursul serii de vineri.

Giampiero Parete, tatăl fetei, este prima persoană care a alertat forţele de intervenţie în legătură cu catastrofa de la hotelul Rigopiano, din localitatea din Farindola, regiunea Abruzzo, unde o avalanşă a îngropat, practic, hotelul. Soţia italianului, Adriana, româncă, a fost salvată ulterior, vineri, împreună cu băieţelul, Gianfilippo.

Presa italiană titrează deja despre "miracolul din familia Pareti", despre salvarea celor patru membri ai familiei prinşi în capcana avalanşei.

Părinţii fetiţei erau disperaţi, aproape că nu mai credeau că aceasta va fi găsită în viaţă. "Nu mai credeam, nu mai speram", au declarat aceştia pentru presă, în momentul aflării veştii. 

Primele cuvinte rostite de fetiţă în momentul salvării au fost:"Vreau biscuiţii mei", a declarat Quintino Marcella, o colegă de serviciu de-ale tatălui fetiţei, care a contactat telefonic familia Pareti, scrie ilfattoquotidino.it.

"A cerut biscuiţii ei preferaţi. Fetiţa este bine. Familia Parete a trecut printr-o grea încercare, dar Dumnezeu le-a dat şansa să supravieţuiască, pentru că sunt oameni minunaţi", a mai declarat aceasta.

Echipele de salvatori, care acţionează fără încetare pentru a extrage din infernul de la hotelul Rigopiano eventualii supravieţuitori au scos la suprafaţă sâmbătă, la primele ore, cadavrul unei femei. Corpul neînsufleţit se afla într-o altă zonă a clădirii decât cea în care vineri au fost găsiţi în viaţă trei bărbaţi şi două femei, scrie rainews.it.  Numărul persoanelor decedate se ridică acum la trei, precizează sursa citată. 

Până la această oră au fost salvate 8 persoane în două zile, dintre care patru copii, scrie rainews.it. Sunt încă date dispărute 20 de persoane, atât angajaţi ai hotelului, cât şi oaspeţi, toţi surprinşi de avalanşă.

 

 

Echipele de intervenţie au reuşit să scoată vineri din "capcana albă" trei copii care au supravieţuit, precum şi pe soţia şi fiul primului supravieţuitor al tragediei, italianul Giampiero Parete, românca Adriana.

Ea şi fiul ei au fost transportaţi la spitalul din Pescara, unde l-au putut îmbrăţişa pe soţul şi tatăl lor, Giampiero.

În momentul salvării, ea i-a implorat pe pompieri să încerce să ajungă şi într-o încăpere alăturată celei în care a fost ea găsită, unde s-ar afla şi fiica sa, Ludovica, în vârstă de 6 ani.

 

Adriana are 43 de ani şi s-a născut în comuna băcăuană Corbasca, într-o familie modestă.

Adriana a plecat din ţară, după două căsnicii eşuate, pentru a-şi ajuta părinţii rămaşi în Bacău şi pentru a se trata de boala de care suferă, poliartrită reumatoidă, notează mai multe site-uri de ştiri din România.

"Tratatementul era foarte scump şi a beneficiat de faptul că s-a angajat în sistemul de sănătate din Italia, a beneficiat de o reducere şi apoi a cunoscut şi persoana cu care s-a căsătorit, care are o situaţie financiară bună şi lucrul ăsta a ajutat-o, pentru că trebuia să facă o injecţie lunară de aproape 1000 de euro", a spus Andone Puşcasu, primarul comunei Corbasca, locul unde s-a născut Adriana, potrivit Mediafax.

Primarul a mai declarat că femeia are permanent în atenţie starea de sănătate a părinţilor şi că în fiecare vară vine şi îşi duce părinţii la analize, mai scrie sursa citată. 

După două căsnicii eșuate, ea, în sfârșit, spunea că și-a găsit fericirea, în urmă cu câțiva ani,  lângă Parete Giampiero, bucătarul italian care a scăpat din avalanșă pentru că ieșise până la mașină să-i aducă o pastilă soției sale.

Primarul comunei Corbasca, Andone Puşcasu, a declarat, pentru Mediafax, că părinţii femeii au lucrat la CAP şi, deşi au avut o situaţie modestă, au ajutat-o să îşi găsească drumul în viaţă.

Adriana a absolvit cursurile unei şcoli postliceale şi este infirmieră. Imediat după ce a terminat cursurile, s-a angajat la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Răcăciuni, unde avea grijă de persoane cu probleme neuropsihiatrice.

Agenţia de presă Mediafax a difuzat şi o înregistrare video cu părinţii Adrianei, care au oferit câteva detalii despre aceasta.

Ultimul mesaj de pe Facebook al lui Parete Giampiero datează din 16 ianuarie, când acesta a postat imagini de la ziua de naştere a fiicei sale, Ludovica. "O sărbătoare frumoasă dedicată celor şase ani ai fiicei noastre Ludovica, vă mulţumim şi vă îmbrăţişăm", a scris acesta.

Informaţii despre familia Parete sunt furnizate din abundenţă de presa italiană, Ministerul român de Externe anunţând vineri că, potrivit informațiilor oficiale obținute din partea autorităților italiene, două persoane de cetățenie română, un adult și un minor, semnalate ca fiind dispărute în urma avalanșei care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, au fost identificate, acestea fiind în viață. MAE nu le precizează numele.

„Totodată, reprezentanții misiunii diplomatice române sunt în legătură atât cu familia cetățenilor români, acordând sprijinul necesar, cât și cu autoritățile italiene competente, care gestionează operațiunile de salvare, în vederea obținerii de informații concrete cu privire la existența altor cetățeni români afectați”, mai precizează ministerul.

UPDATE

A fost identificat și cel de-al treilea cetățean român minor, victimă a avalanșei din Italia, acesta fiind internat în spitalul din Pescara, au anunțat autoritățile italiene, a informat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe.

''În continuarea informațiilor transmise până la acest moment referitor la cei trei cetățeni români afectați de avalanșa care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, vă informăm că autoritățile italiene au confirmat că a fost identificat și cel de-al treilea cetățean român minor. Acesta este în viață și se află în prezent sub îngrijiri medicale la spitalul din Pescara. Reprezentanții unității medicale au confirmat că starea de sănătate a celor trei cetățeni români este bună și aceștia se află în afara oricărui pericol'', se arată într-un comunicat al .

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Italia — (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, (0039) 06 835 233 52, (0039) 06 835 233 44 — apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgență al misiunii diplomatice — (0039) 345.147.39.35, precizează MAE.

UPDATE

Doi câini ciobănești, care aparțineau hotelului devastat de o avalanșă în centrul Italiei, au fost găsiți teferi și nevătămați într-un cătun aflat la patru kilometri mai departe de locul stabilimentului, a indicat vineri un angajat al hotelului, conform AFP, preluată de Agerpres.

''Inima mea a început să bată foarte tare când am văzut cei doi câini în stradă joi seară în jurul orelor 21:30. I-am strigat și m-au recunoscut. Am fost atât de fericită'', a declarat pentru AFP Martina Rossi, în vârstă de 19 ani, care lucrează la barul hotelului Rigopiano, dar care nu se afla acolo în ziua producerii avalanșei.

Ea a postat pe contul său de Facebook o fotografie cu cei doi câini, Lupo și Nuvola, care s-au născut și au crescut în stabiliment.

Tânăra nu știe cum cei doi câini ciobănești albi, care au devenit rapid mascotele hotelului, au ajuns teferi și nevătămați în cătunul vecin Villa Cupoli unde ea lucrează de asemenea într-un bar.

Cei doi câini, mascul și femelă, au găsit refugiu la o femeie care le adoptase de curând puii.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră