Momentul salvării româncei şi a fiului ei, prinşi în avalanşa care a îngropat hotelul din Apenini (VIDEO)

20 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Momentul salvării româncei şi a fiului ei, prinşi în avalanşa care a îngropat hotelul din Apenini (VIDEO) Galerie foto (5)

UPDATE

Veşti extraordinare din Italia! Fetiţa familiei Parete, Ludovica, a fost şi ea salvată, în cursul serii de vineri.

Presa italiană titrează deja despre "miracolul din familia Pareti", despre salvarea celor patru membri ai familiei prinşi în capcana avalanşei care a îngropat hotelul Rigopiano, din Farindola.

Părinţii fetiţei erau disperaţi, aproape că nu mai credeau că aceasta va fi găsită în viaţă. "Nu mai credeam, nu mai speram", au declarat aceştia pentru presă, în momentul aflării veştii. 

 

Primele cuvinte rostite de fetiţă în momentul salvării au fost:"Vreau biscuiţii mei", a declarat Quintino Marcella, colegă de serviciu de-ale tatălui fetiţei, care a contactat telefonic familia Pareti, scrie ilfattoquotidino.it.

"A cerut biscuiţii ei preferaţi. Fetiţa este bine. Familia Parete a trecut printr-o grea încercare, dar Dumnezeu le-a dat şansa să supravieţuiască, pentru că sunt oameni minunaţi", a mai declarat aceasta.

UPDATE, SÂMBĂTĂ, ORA 07:00

Echipele de salvatori, care acţionează fără încetare pentru a extrage din infernul de la hotelul Rigopiano eventualii supravieţuitori au scos la suprafaţă cadavrul unei femei. Corpul neînsufleţit se afla într-o altă zonă a clădirii decât cea în care vineri au fost găsiţi în viaţă trei bărbaţi şi două femei, scrie rainews.it.  Numărul persoanelor decedate se ridică acum la trei, precizează sursa citată. 

Până la această oră au fost salvate opt persoane, dintre care patru copii, scrie rainews.it. Sunt încă date dispărute 20 de persoane, atât angajaţi ai hotelului, cât şi oaspeţi, toţi surprinşi de avalanşă.

Echipele de intervenţie au reuşit să scoată vineri din "capcana albă" trei copii care au supravieţuit, precum şi pe soţia şi fiul primului supravieţuitor al tragediei, italianul Giampiero Parete. Soţia lui Parete este românca Adriana.

Ea şi fiul ei au fost transportaţi la spitalul din Pescara, unde l-au putut îmbrăţişa pe soţul şi tatăl lor, Giampiero.

În momentul salvării, ea i-a implorat pe pompieri să încerce să ajungă şi într-o încăpere alăturată, unde s-ar afla şi fiica sa, în vârstă de 6 ani.

 

Femeia din România care a fost dată dispărută în avalanşa care a distrus hotelul Rigopiano din Farindola, regiunea Abruzzo, a plecat din ţară, după două căsnicii eşuate, pentru a-şi ajuta părinţii rămaşi în Bacău şi pentru a se trata de boala de care suferă, poliartrită reumatoidă.

După două căsnicii eșuate, ea, în sfârșit, spunea că și-a găsit fericirea, în urmă cu câțiva ani,  lângă Parete Giampiero, bucătarul italian care a scăpat din avalanșă pentru că ieșise până la mașină să-i aducă o pastilă soției sale.

Adriana are 43 de ani şi s-a născut în comuna băcăuană Corbasca, într-o familie modestă.

Primarul comunei Corbasca, Andone Puşcasu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că părinţii femeii au lucrat la CAP şi, deşi au avut o situaţie modestă, au ajutat-o să îşi găsească drumul în viaţă.

Adriana a absolvit cursurile unei şcoli postliceale şi este infirmieră. Imediat după ce a terminat cursurile, s-a angajat la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Răcăciuni, unde avea grijă de persoane cu probleme neuropsihiatrice.

Ultimul mesaj de pe Facebook al lui Parete Giampiero datează din 16 ianuarie, când acesta a postat imagini de la ziua de naştere a fiicei sale, Ludovica. "O sărbătoare frumoasă dedicată celor şase ani ai fiicei noastre Ludovica, vă mulţumim şi vă îmbrăţişăm", a scris acesta.

Informaţii despre familia Parete sunt furnizate de presa italiană, Ministerul român de Externe anunţând că, potrivit informațiilor oficiale obținute din partea autorităților italiene, două persoane de cetățenie română, un adult și un minor, semnalate ca fiind dispărute în urma avalanșei care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, au fost identificate, acestea fiind în viață. MAE nu le precizează numele.

Totodată, reprezentanții misiunii diplomatice române sunt în legătură atât cu familia cetățenilor români, acordând sprijinul necesar, cât și cu autoritățile italiene competente, care gestionează operațiunile de salvare, în vederea obținerii de informații concrete cu privire la existența altor cetățeni români afectați, mai precizează ministerul.

Potrivit cotidianului italian La Repubblica, persoanele salvate se aflau în zona bucătăriei, sub o parte de acoperiş care s-a prăbuşit, dar într-o altă zonă a clădirii, de recreaţie, se mai află supravieţuitori cu care s-a putut stabili un contact verbal.

 

 

Din păcate, acea parte din clădire este foarte greu accesibilă, iar în aceeaşi regiune este posibilă o nouă avalanşă.
Echipele de pompieri folosesc instrumente sofisticate, capabile să identifice  semnal de telefon mobil, de la eventualii supravieţuitori, cu mare precizie, scrie sursa citată.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră