Marc Batra, prima declarație după atentatul de la Dortmund

14 Apr 2017
Marc Batra, prima declarație după atentatul de la Dortmund

Fotbalistul Marc Batra, victima atentatului produs marți asupra autocarului formației Borussia Dortmund, a postat un mesaj pe contul său de Instagram în care împărtășește trăirile sale, după ce-a trecut printr-un eveniment atât de șocant.

"Am primit astazi la spital vizita care m-a bucurat cel mai mult (n.r. - vizita sotiei sale si fiicei sale). Ele sunt totul pentru mine, motivul pentru care lupt pentru a depasi orice obstacol, iar acesta a fost cel mai greu din viata mea, o experienta pe care nu i-as dori-o nimanui din lume. Durerea, panica si incertitudinea in legatura cu ceea ce se intampla si cat va dura... au fost cele mai lungi si grele 15 minute din viata mea."

"Dupa tot ce a fost, vreau sa spun ca pe masura ce trece timpul scade efectul socului acestor zile si creste dorinta mea de a trai, lupta, munci, rade, plange, simti, iubi, crea, juca, de a ma antrena, de a ma bucura in continuare de ai mei, de cei pe care ii iubesc, de colegi, pasiunea mea, de a apara, de a mirosi gazonul inainte de fiecare meci si de a fi motivat."

"Creste dorinta de a vedea tribunele pline cu oameni care iubesc meseria noasta, oameni buni care vor doar sa le provocam emotii pentru a uita de lumea in care traim, din ce in ce mai nebuna. Singurul lucru pe care il cer, singurul, este sa traim cu totii in pace si sa lasam in urma razboaiele", a notat Bartra.

El a precizat ca este mandru ca "raul" care a vizat autocarul echipei sale nu a avut consecinte mai grave, el fiind singurul ranit si rana nefiind grava. "Stiti ce simt zilele acestea cand ma uit la incheietura mainii, inflamata si ranita? Mandrie. O privesc cu mandrie, gandindu-ma ca la asta s-a limitat tot raul pe care au vrut sa ni-l faca martir".

Bartra le-a multumit tuturor celor care l-au ajutat dupa ce s-a intamplat marti si care i-au trimis mesaje de sustinere. "Mi-au dat o putere incredibila ca sa merg mereu inainte. Simteam nevoia sa scriu si sa ma descarc, sa clarific totul pentru ca acum sa ma gandesc doar sa revin in forma maxima cat mai curand posibil", a adaugat el.

Politia germana a anuntat, marti seara, ca trei incarcaturi explozive au fost detonate in apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp dupa ce autobuzul a parasit hotelul unde a fost cazata formatia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră