Atacatorii de la Capitoliu sunt identificați după fotografiile din aplicațiile de dating

19 Ian 2021
Atacatorii de la Capitoliu sunt identificați după fotografiile din aplicațiile de dating

Tinder, Bumble și alte aplicații de întâlniri (dating) folosesc imaginile captate în timpul asediului Capitolului și alte dovezi pentru a identifica și a interzice conturile participanților la revolte, scrie Washington Post. În timp ce poliția îi caută pe atacatori, membrii aplicațiilor de întâlniri au răspuns la apelul FBI și le-au transmis imagini și date despre bănuiți, din aplicațiile de dating.

Folosirea aplicațiilor de întâlniri pentru a-i urmări pe membrii grupărilor violente a devenit o căutare virală, cu sfaturi împărtășite pe Twitter. Unele femei precizează la profil că locuiesc în Washington, D.C., în speranța de a prinde un potențial suspect.

În căutarea bărbaților suspecți

Amanda Spataro (25 de ani) a numit această vânătoare o „datorie civică”. Pe Bumble, ea a găsit un bărbat cu o fotografie suspectă. L-a abordat și răspunsul lui la întrebarea despre „prima întâlnire perfectă” a fost: „Asaltând Capitolul”. Bărbatul a povestit că a vizitat Capitolul și a trimis mai multe fotografii drept dovadă. Ulterior, Amanda a contactat FBI-ul.

CONTINUAREA ARTICOLULUI, AICI

Alte stiri din Externe

Ultima oră