Aplicațiile de supraveghere a examenelor online pot da rateuri

11 Noi 2020 | scris de A.V.
Aplicațiile de supraveghere a examenelor online pot da rateuri

Chiar și undeva acolo în spatele privirii inocente a celui testat, există intenția de a „copia”, de a se inspira din materialele scrise din jur sau de pe Internet.

Dacă am rezolvat cât de cât cu predarea de cursuri online, la examene situația este un pic mai delicată. Oricât ar dori profesorii, nu se pot baza pe buna credință a elevilor și studenților, atunci când aceștia au de susținut teste și examene. Chiar și undeva acolo în spatele privirii inocente a celui testat, există intenția de a „copia”, de a se inspira din materialele scrise din jur sau de pe Internet.

Și atunci cum poți fi sigur că elevii sau studenții respectivi respectă regulile, ca să primească note pe merit?

Programul polițist
Un program de supraveghere la examenul online blochează desktop-ul studentului, astfel încât acesta să nu poată schimba tab-urile browser-ului, ca să caute pe Google, de exemplu. Software-ul folosește inteligență artificială (AI) pentru a observa, printre altele, mișcările capului și pentru a judeca dacă persoana se uită în altă parte decât la ecran.

Wired.com povestește despre un caz în care software-ul specializat a dat alarme false, în cazul unei studente:

„Capul lui Haley declanșa alarme. «Mi-a oprit testul și a apărut o alertă pe ecran spunând că nu mai poate să-mi vadă fața». Neliniștită, ea a început să se uite mai fix la ecran.”

Cu toate acestea, Haley nu făcea altceva decât să se relaxeze mișcându-și uneori capul, ceea ce programul de supraveghere a considerat că este o tentativă de fraudare a examenului. Haley a terminat examenul și a obținut o notă bună.

CONTINUAREA ARTICOLULUI, AICI

Alte stiri din It

Ultima oră