Un miliardar din Noua Zeelandă a solicitat sprijinul statului pentru a depăși criza economică

09 Mai 2020 | scris de A.A.
Un miliardar din Noua Zeelandă a solicitat sprijinul statului pentru a depăși criza economică

Un miliardar din Noua Zeelandă, manager al unui fond de garantare, a solicitat și a primit un ajutor de câteva sute de mii de dolari din partea statului pentru a putea achita salariile angajaților din cadrul stațiunii de lux pe care o deține, precizează Business Insider.

Julian Robertson, patronul stațiunii de lux, a primit 800.000 de dolari pentru a putea plăti în continuare salariile angajaților săi motivând că are nevoie de acest ajutor pentru a compensa pierderile înregistrate de sectorul turismului grav afectat de pandemia de coronavirus.

Acești bani fac parte din fondul garantat de stat destinat marilor firme care se confruntă cu noua criză economică și nu ar putea supraviețui fără această finanțare.

Ministerul  Dezvoltării Sociale s-a autosesizat și a demarat anchete în urma unor reclamații care precizau că firmele ce au beneficiat de ajutorul financiar nu și-au respectat clauzele contractuale față de angajați. The Guardian precizează că acesta nu este cazul lui Robertson.

Contactat de Business Insider, miliardarul nu a comentat legat de destinația banilor banilor primiți din partea statului. Purtătorul lui de cuvânt a declarat unui site de știri că firmele sale au depus eforturi pentru a compensa pierderile economice din ultima vreme: ”angajații noștri sunt foarte importanți pentru noi și am apelat la aceste fonduri pentru a-i putea proteja de criza economică ce a lovit o lume întreagă”.

Resortul exclusivist ce cuprinde terenuri de golf și loje impresionante a fost vizitat chiar și de fostul președinte american Barack Obama. Tariful camerelor pleacă de la 1.000 de dolari pe noapte, conform ofertei de pe site.

Alte 3 proprietăți deținute de Robertson au beneficiat de fonduri din partea guvernului pentru a acoperi salariile a peste 180 de angajați.

Multi-miliardarul în vârstă de 87 de ani deține o avere de peste 4 miliarde de dolari și a condus fondul Tiger Management din 1980 până în 2000, conform Forbes.

Alte stiri din Externe

Ultima oră