China estimează ca peste 100 de milioare de locuitori să călătorească în următoarele zile

30 Apr 2020 | scris de A.A.
China estimează ca peste 100 de milioare de locuitori să călătorească în următoarele zile

Oficialii chinezi au estimat ca 117 milioane de cetățeni să călătoarească în urmatoarele zile de sărbătoare în condițiile în care au fost ridicate restricțiile după ce nu a mai fost înregistrat niciun pacient confirmat pozitiv cu coronavirus, precizează The Guardian.

China se pregătește pentru prima vacanță de sărbători după luni de izolare și carantinare a populației ridicând restricțiile de mișcare.

Miercuri, autoritățile locale din regiunea Hebei, Beijing și Tianjin au relaxat măsurile drastice de izolare a populației permițând astfel milioarelor de locuitori să călătorească în orice zonă fără a intra apoi în carantină pentru 14 zile.

Carantina a fost impusă doar în cazul călătoriilor în exteriorul țării sau în zonele de risc.

Această relaxare vine înaintea celor 5 zile libere de Ziua Muncii și a declanșat o explozie a cererilor de călătorie, a rezervărilor din domeniul turistic.

Ministrul transportului a estimat că peste 117 milioane de chinezi vor călători în următoarea perioadă.

Conform datelor transmise de aplicația de rezervări Quanar, în 30 de minute de la anunțul oficial cu privire la relaxarea restricțiilor, s-a înregistrat o creștere de 15% a zborurilor interne.

A fost permisă vizitarea Orașului Interzis din Beijing respectând un număr maxim de 5000 de vizitatori pe zi. În primele 12 ore de la punerea în vânzare a biletelor, au fost epuizată capacitatea pe 5 zile.

Oficialii și-au manifestat o doză de îngrijorare față de aceste cifre, temându-se de o nouă creștere a numărului de infectați chiar dacă au afirmat cu tărie că pandemie a fost în sfârșit controlată.

Alte stiri din Externe

Ultima oră