Guvernul francez nu a aprobat ”amendamentul îndrăgostiților”

09 Mai 2020 | scris de A.A.
Guvernul francez nu a aprobat ”amendamentul îndrăgostiților”

Cuplurile franceze separate de măsurile drastice de carantinare a populației nu au primit aprobarea ministerelor de a se putea reuni chiar dacă a fost prelungită starea de urgență medicală pentru încă două luni, precizează The Guardian.

Parlamentarul Mireille Clapot a sugerat ca ”iubirea” să fie trecută pe lista motivelor care justifică deplasările pe o distanță mai mare de 100 de km față de locuințele personale în condițiile în care măsurile drastice de carantinare se ridică începând de luni.

Clapot a argumentat prin faptul că măsurile de carantină totală care au fost impuse la mijlocul lunii martie au făcut ca multe cupluri să fie separate. “Legea a impus atât de multe limitări ale libertății individului încât putem spune că, într-o oarecare măsură, a interzis iubirea”, a precizat parlamentarul adăugând că foarte multe cupluri nu s-au putut reuni deoarece nu a fost permisă deplasarea decât pentru motive profesionale sau urgențe familiale.

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, a precizat însă că guvernul nu poate accepta amendamentul și nu dorește să extindă lista excepțiilor, pentru a nu risca o creștere a numărului de cazuri. Înainte de a fi acuzat că are o inimă de piatră, el le-a mulțumit însă parlamentarilor pentru ”tandrul moment” din cadrul dezbaterilor.

Amendamentul a fost avansat în cadrul discuțiilor privind măsurile de restricție care vor fi menținute până la 23 iulie. Franța se confruntă în continuare cu un număr foarte mare de infectări și chiar dacă se vor relaxa anumite restricții, nu toate zonele vor beneficia de aceleași măsuri, unele dintre ele continuă să fie focare de coronavirus în derulare

Măsurile de relaxare vor fi revizuite peste 3 săptămâni, în condițiile în care autoritățile au raportat 176.202 cazuri pozitive și peste 26.000 de decese de la începutul declanșării pandemiei, conform cifrelor oficiale ale Universității Johns Hopkins.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră