Senatul a adoptat Legea RCA. Transportatorii nu renunţă la proteste

13 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Senatul a adoptat Legea RCA. Transportatorii nu renunţă la proteste

Plenul a aprobat raportul de admitere cu amendamente întocmit de Comisia pentru buget cu 73 de voturi 'pentru', opt voturi 'împotrivă' și 13 abțineri. Propunerea de lege este inițiată de senatorii PSD Viorel Arcaș, Leonardo Badea, Marius Bota, Eugen Teodorovici și senatorul UDMR Vegh Alexandru, are un caracter ordinar, iar Senatul a adoptat-o, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 74 de voturi 'pentru', cinci voturi 'împotrivă' și opt abțineri, conform agerpres.ro.

Senatorii au adoptat si cateva amendamente, conform Digi 24, astfel ca exista unele schimbari majore fata de actuala legislatie: varsta nu mai e un criteriu in stabilirea pretului, ci se va tine cont doar de istoricul soferului; Cartea Verde e necesara doar daca iesi din tara; se impune tariful de referinta; polita RCA se va plati in rate si pe perioade mai mici de 6 luni.

Şi Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă, care completează legislaţia RCA. „Această ordonanţă care apare după 20 de ani rezolvă multe probleme, mai puţin problema tarifului actual. Deci, pe termen scurt nu rezolvă nimic”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele UNTPR, citat de mediafax.ro.

El spune că transportatorii vor declanşa protestul anunţat joi, 15 septembrie, dacă nu va exista o înţelegere în privinţa tarifului de referinţă. „Noi ne pregătim în continuare pentru protestul din data de 15. (...) Trebuie să înţeleagă că nu vom da nici un pas înapoi dacă mâine, în şedinţa de guvern, nu va fi trecut acel tarif de referinţă. Fără tarif de referinţă noi nu rezolvăm nimic pe termen scurt”, a adăugat Vasile Ştefănescu.

Citiţi şi:

RCA mai ieftin, prin ordonanţă de urgenţă

Transportatorii BLOCHEAZĂ joi Piaţa Victoriei. MITING DE PROPORȚII pe drumurile din România, împotriva scumpirii RCA 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră