Reabilitarea Transalpinei va demara în scurt timp, dinspre Șugag

11 Mai 2020 | scris de A.V.
Reabilitarea Transalpinei va demara în scurt timp, dinspre Șugag

Lucrările de reparații pe DN67C – Transalpina vor începe în scurt timp, pornind dinspre comuna Șugag, informează Mesagerul de Alba, citând un comunicat al Instituției Prefectului – Județul Alba.

„Cu privire la DN67C – Transalpina, la momentul de față se montează parapeți pe o lungime de 4.700 metri. La începutul acestei săptămâni a fost semnat contractul pentru asfaltarea a 32 de kilometri din acest drum, pornind din dreptul localității Șugag, iar lucrările vor începe în scurt timp”, se precizează în comunicat.

Transalpina (DN 67C) este un drum național din Munții Parâng, în Carpații Meridionali. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii.

Transalpina străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județul Vâlcea, unde se prezintă ca o șosea de creastă, trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m), potrivit Wikipedia.

Foto credit: coltisorderomania.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră