Câţi turişti au schiat la Transalpina în ianuarie

02 Feb 2016 | scris de Sorin Anghel
Câţi turişti au schiat la Transalpina în ianuarie

Unii dintre ei se arată chiar mulţumiţi de faptul că numărul schiorilor de la noi din ţară este tot mai mare. Asta înseamnă că investiţiile în turism vor ajunge să fie rentabile într-un timp mai scurt decât s-ar fi aşteptat.

Unul dintre cele mai spectaculoase domenii schiabile de la noi din ţară se găseşte în judeţul Vâlcea, la Voineasa, pe malul lacului Vidra. Cei care au avut ocazia să meargă acolo la schi mărturisesc că peisajele îţi taie răsuflarea, iar dotările tehnologice sunt de ultimă generaţie. Dacă în luna decembrie nu s-a putut schia din cauza faptului că a nins foarte puţin, lucrurile au stat cu totul altfel în prima lună a acestui an.

În ianuarie 2016, peste 20.000 de turişti au ales Ski Resort Transalpina. Mai bine de 15.000 dintre aceştia au fost pe malul lacului Vidra pentru practicarea sporturilor de iarnă, în vreme ce diferenţa de 5.000 de oameni este reprezentată de “pantofari” care au urcat cu telegondola până în vârful muntelui , s-au bucurat de privelişte, de zăpadă, după care au pornit la vale tot pe cablu.

Domeniul schiabil Ski Resort Transalpina a fost construit din fonduri publice şi reprezintă o destinaţie de weekend pentru turiştii din întreaga ţară. Zona s-ar putea dezvolta şi mai tare dacă la baza muntelui ar fi deschise unităţi de cazare gata să găzduiască pe noapte aproximativ 2.000 de oameni. Până atunci, schiorii trebuie să meargă cu maşina încă o oră de la staţia de jos a telegondolei până la cel mai apropiat hotel.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră