Proprietarul Lactate Brădet, propunere inedită pentru toţi românii: „haideţi să facem un brand al românilor“

04 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
Proprietarul Lactate Brădet, propunere inedită pentru toţi românii: „haideţi să facem un brand al românilor“

 „Dumneavoastră aţi făcut ,,Lactate Brădet” un brand cunoscut naţional. Eu cred că este normal ca acest nume foarte drag mie să vi-l dau dumneavoastră, pentru că nu este meritul meu şi el trebuie sa se întoarcă la cei ce l-au creat cu adevărat. Haideţi să facem un brand al românilor, un produs românesc pentru noi, să ştim cu adevărat ce mâncăm, să ştim cu adevărat că produsul are un preţ corect şi o calitate deosebită, să fim siguri că putem să-l dăm copiilor noştri şi nimeni să nu-l mai poată contesta. Vrem din toată inima să împărţim cu dvs tot ce am realizat în aceşti 15 ani. Rog persoanele care au studii în domeniu să ne spună dacă se poate face, total transparent, ceea ce vă propun în rândurile de mai jos:


Crearea unei companii la care să participe toţi cetăţenii care doresc, fiecare cu cât doresc. Eu personal vreau să mă implic cu voia dvs să realizăm cea mai mare fabrică de lactate a Produsului Romanesc. Vrem să folosim experienţa noastra pentru a realiza o companie care să urmarească, cu prioritate maximă, interesele cetăţeanului român. Eu pun la dispoziţie toate activele firmei noastre cu bune si rele, dvs, celor care ne-aţi susţinut necondiţionat“ este propunerea făcută de Lactate Brădet pe contul de Facebook.

Reamintim că Ministrul Agriculturii a afirmat că o cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea din Curtea de Argeș conține bacteria E-coli, motiv pentru care autoritățile au dispus stoparea activității societății respective. „În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș, care comercializează și produse tradiționale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci“, a afirmat Irimescu.

Solidaritate uriaşă cu firma Brădet 


Declaraţia a stârnit un uriaş val de reacţii pe internet, mulţi dintre utilizatorii reţelelor sociale considerând că singurul scop al acestor afirmaţii fiind distrugerea unui brand românesc.  Ulterior, Achim Irimescu a recunoscut că nu există o dovadă a legăturii între brânza produsă de Lactate Brădet şi cazul copiilor care au bacteria E.Coli. Oficialul susţine însă că a făcut public numele producătorului deoarece o parte din brânza care provine din lotul infestat se afla deja în frigiderele cumpărătorilor. După ce numele Lactate Brădet a fost lansat de autorităţi ca posibil sursă pentru îmbolnăvirea bebeluşilor, patronul fabricii din Argeş a ieşit într-o conferinţă de presă cu lacrimi în ochi, fiind momentul declanşator al valului de susţinere, din partea românilor de pretutindeni.

Ce a declarat preşedintele ANSVSA 

Andrei Butaru, președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a declarat pentru site-ul mariustuca.ro, că în acest moment laptele comercializa în România este sigur pentru consum. În plus, primele rezultate ale probelor prelevate de la două ferme de vaci de lapte din Argeș și Dolj sunt negative, fiind în lucru şi alte analize de la care se aşteaptă rezultatele.

„Ar trebui să se ştie în primul rând faptul că noi nu am avut restricţii pe nicio fermă care produce lapte în România, că în urma controalelor nu avem buletine de analiză care să creeze probleme, adică cu depăşiri ale limitelor admise, că tot laptele de la fermierii din România este bun de consum şi totodată bun de procesare, iar că produsele lactate care se află în magazine şi în depozite sunt produse care nu au probleme pentru că deja s-a creat o isterie şi e normal să liniştim oamenii. Deci, din toate analizele pe care le-am făcut până acum nu avem depăşiri ale limitelor normale admise. Mai sunt analize în lucru şi în momentul în care vor apărea le vom comunica cât mai repede. Aş vrea să spun pentru fermierii din România, că de-acolo s-a creat problema, nicio fermă nu are restricţii de livrare a laptelui către procesare şi către comercializare“, a declarat sursa citată pentru site-ul nostru.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră