Polițiștii români vor fi dotați cu bodycam-uri

10 Iul 2020
Polițiștii români vor fi dotați cu bodycam-uri

Ministerul Afacerilor Interne a cumpărat 12.000 de dispozitive audio-video Motorola, tip bodycam militar, pentru poliţiştii din stradă. Vor primi astfel de dispozitive poliţiştii de la ordine publică, poliţia rutieră, poliţia de frontieră sau imigrări.

 

Sindicatul Europol a transmis că, în acest fel, ”nu va mai exista niciun dubiu cu privire la sancţiunile aplicate unor deputaţi, atunci când acestora li se va face poftă de o shaorma cu de toate”, făcând referire la scandalul recent între doi deputaţi PSD şi poliţişti.

”Ministerul Afacerilor Interne a încheiat procedura de achiziţie pentru 12.000 de dispozitive audio-video Motorola, tip bodycam militar, similare celor folosite de poliţia britanică, iar proiectul pe care Sindicatul Europol l-a demarat în urmă cu 3 ani începe să prindă contur. Astfel că poliţiştii de la ordine publică, poliţia rutieră, poliţia de frontieră sau imigrări vor fi dotaţi cu astfel de aparate pentru a se proteja de eventualele reclamaţii în exercitarea atribuţiilor de serviciu”, a transmis joi Sindicatul Europol.

Sursa citată a precizat că bodycam-ul reprezintă cea mai obiectivă probă, atât în dovedirea modului de acţiune a poliţistului, dar şi a unor fapte de ultraj, fiind un sistem portabil care asigură înregistrarea audio-video a intervenţiilor şi acţiunilor poliţiştilor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră