Europol: Cărți poștale pentru prinderea celor mai căutați infractori din Europa!

04 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
Europol: Cărți poștale pentru prinderea celor mai căutați infractori din Europa!

Poliția Română participă la campania lansată de  EUROPOL de prinderea celor mai căutați infractori din Europa  prin cărți poștale cu următorul mesaj: ”Dragi infractori, nu mai fugiți de lege, Poliția vă vrea în țară, vara asta! Pentru executarea pedepselor, bineînțeles”, se precizează în comunicatul Poliției Române, emis vineri. Printre cele 36 de ilustrate, două îi vizează pe doi cetățeni români. 

La această campanie paraticipă polițiile din toată Europa. 
,,Noi nu le știm adresa la care îi putem găsi. Ne ajutați voi să le-o aflăm?” Acesta este apelul autorităților de aplicare a legii din toată Europa, în cadrul campaniei EU MOST WANTED, inițiate de EUROPOL.

Această originală inițiativă se bazează pe faptul că este sezonul vacanțelor, că destinațiile de vacanță sunt locuri ideale pentru infractorii căutați de polițiști și turiștii pot oferi informații care să ajute la prinderea ”măcar câțiva dintre cei mai căutați infractori căutați de noi”, se precizează în comunicatul Poliției Române. 

Aceste ilustrate vor putea fi găsite aici  https://eumostwanted.eu/summercampaign  și conțin date despre cei mai căutați infractori din Europa, cei care au comis infracțiuni foarte grave, pe teritoriul a 21 de state europene. Prin share-uirea acestor ilustrate și prin obținerea de informații, ne puteți ajuta poate cu o ultimă piesă a unui puzzle, care să conducă la tragerea acestora la răspundere.

Cu cât aceste ilustrate sunt mai share-uite, cu atât cresc șansele ca aceștia să fie localizați

Potrivit comunicatului Poliției Române, pe lista celor mai căutați infractori ai Europei figurează, în acest moment, doi bărbați urmăriți de autoritățile române: Clapon Gheorghe, de 49 de ani, condamnat la 9 ani și 5 luni de închisoare pentru infracțiuni de înşelăciune, uz de fals şi spălare de bani și Silvestru Ionel, poreclit Gigel Vlădilă, de 50 de ani, condamnat la 12 ani de închisoare pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră