Ordonanța privind amânarea ratelor urmează să fie îmbunătățită

30 Mar 2020 | scris de A.A.
Ordonanța privind amânarea ratelor urmează să fie îmbunătățită

Cea mai importantă ordonanță și cea mai așteptată de către cetățenii României, Ordonanța de Guvern privind suspendarea plății ratelor pe o perioadă de până la 9 luni a fost retrasă de la publicarea în Monitorul Oficial.

Contactat de HotNews.ro, Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului, a spus că va fi rediscutată în ședința Executivului de astăzi, de la ora 17.00. Ordonanța va fi rediscutată deoarece Guvernul a primit mai multe semnale din partea clienților băncilor, persoane fizice și juridice. Pentru noua formă a actului normativ vor fi avute în vedere aceste opinii.

 Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, OUG privind suspendarea plății ratelor către bănci. Ministrul finanțelor Florin Cîțu a spus atunci că ordonanța de urgență a fost aprobată de Guvern și se va aplica tuturor persoanelor fizice și juridice care au calitatea de împrumutat și ale căror venituri au fost „afectate direct sau indirect de pandemia de Covid-19”.

Florin Cîțu nu a precizat ce înseamnă exact „indirect” dar a asigurat că „este o plajă largă de persoane fizice care poate să acceseze această facilitate, pentru că astăzi în România cam toți am fost afectați de această pandemie, direct sau indirect”.

Această ordonanță va avea un impact major asupra populației deoarece un număr în creștere de oameni vor fi afectați de criza economică generată de criza de coronavirus, până în acest moment fiind depuse peste 400.000 cereri de șomaj tehnic, și, potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale sunt așteptate peste 1 milion de astfel de cereri în perioada următoare.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră