Pandemia de coronavirus: vacanța de vară va mai exista?

26 Mar 2020 | scris de A.A.
Pandemia de coronavirus: vacanța de vară va mai exista?

Pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile a milioane de oameni de pe glob care intenţionau să călătorească în această perioadă.

„Lucrurile vor fi foarte dificile timp de 12 luni sau mai mult”, a spus Maciej Boni, epidemiolog, pentru CNN.

„Vacanţele ar putea fi anulate. Interacţiunile sociale vor arăta altfel, iar gestionarea riscului este un aspect la care trebuie să ne gândim în fiecare dimineaţă, când ne trezim”, spune Boni.

Chiar dacă experții nu iau în considera un blocaj mai mare de câteva luni, experții susțin ca această situație ar putea dura o perioadă mult mai mare.

Pandemia de coronavirus a anulat cele mai mari evenimente din anul 2020, printre care se numără Jocurile Olimpice 2020, Campionatul European de Fotbal sau Concursul Eurovision.

De asemenea, majoritatea punctelor turistice și cele mai mari muzee sunt închise circuitului public, rămânând posibilitatea vizionării online.

Oamenii sunt sfătuiți să fie mult mai precauți în alegerea destinațiilor de vară, să aleagă o documentare mult mai amplă asupra situației sănătății mondiale și să nu se grăbească să achiziționeze pachete atractive generate de ofertele tentante ale agențiilor.

Alte stiri din Life style

Ultima oră